Datum objave:
29.10.2020
- Operi rižu i stavi ju kuhati zajedno s vodom. Kad zakuha dodaj sol i kuhaj 40 minuta poklopljeno na laganom plamenu.
- Nareži luk i bundevu na kockice, mrkvu na polumjesece, brokulu istrgaj na manje cvjetiće. Tempeh nareži na kocke i mariniraj tamarijem.
- U posudi zagrij vodu do ključanja i stavi mrkvu. Kratko prokuhaj da ostane hrskava. Izvadi mrkvu pa ponovi postupak s bundevom i brokulom. Stavi povrće sa strane da se malo ohladi.
- Zagrij tavu i stavi ulje pa prepeci marinirani tempeh. Na istom ulju kratko propirjaj luk.
- U maloj posudici promiješaj sve sastojke za preljev.
- U velikoj zdjeli pomiješaj kuhanu rižu, povrće i dodaj preljev. Sve dobro izmiješaj. Ostavi koju minutu da se prožmu okusi.
- Na suhoj tavi tostiraj bundevine sjemenke, a zatim istim postupkom tostiraj i heljdu. Vrh salate pospi sjemenkama i heljdom.
- 1 šalica crvene riže
- 2 šalice hladne vode
- 2-3 prstohvata soli
- 150 g bundeve
- 100 g mrkve
- 1 luk
- 200 g brokule
- 150 g tempeha
- 2 žlice suncokretovog ulja za pečenje
- 2 žlice tamarija
- voda
Za preljev:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica svijetlog misa
- 1 čajna žlica umeboshi paste
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice rižinog octa
- 1 žlica sirupa od jabuka
- malo vode
Za posipati:
- 70 g bundevinih sjemenki
- 50 g heljde
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar