Palačinke bogate bjelančevinama
Donosimo ukusan bezlutenski recept iz nove kuharice Jadranke Boban Pejić u izdanju Planetopije. Zavirite u novu knjigu dostupnu u bio&bio trgovinama i na web shopu i pronađite još ukusnih recepata bez glutena.

Pomiješajte brašno, aru prah, sol, kurkumu i prašak za pecivo. Odvojeno pomiješajte mlijeko, vrhnje, vaniliju i rižin slad. Pomiješajte obje smjese. Ako se previše zgusnulo, dodajte malo mlijeka ili vode. Dobit ćete 10-12 palačinki. Poslužite uz neku od salata ili probajte u slatkoj varijanti s pekmezom, namazom od rogača ili s malo javorovog sirupa za slatki doručak ili užinu.
Preuzeto iz kuharice "Prirodno bez glutena" autorice Jadranke Boban Pejić u izdanju Planetopije.
Recepte iz kuharice prate prekrasne fotografije Maje Danice Pečanić.
- 1/2 šalice prosenog brašna
- 1/2 šalice kvinojinog brašna
- 1/2 šalice rižinog brašna
- 4 jušne žlice aru praha
- 1/3 čajne žlice soli
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 1 šalica sojinog mlijeka
- 2 jušne žlice sojinog vrhnja
- 1 jušna žlica rižinog slada
- 1 čajna žlica vanilije u prahu
- 1 čajna žlica kurkume
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!