Datum objave:
08.12.2014
- Pomiješaj brašno, aru prah, sol, kurkumu i prašak za pecivo.
- U drugu posudu pomiješaj mlijeko, vrhnje, vaniliju i rižin slad pa mokre i suhe sastojke sjedini. Ako se previše zgusnulo, dodajte malo mlijeka ili vode.
- Palačinke peci na malo ulja s jedne i druge strane. Dobit ćeš 10 - 12 komada.
- Posluži uz neku od salata ili probaj u slatkoj varijanti s pekmezom, namazom od rogača ili s malo javorovog sirupa za slatki doručak ili užinu.
Preuzeto iz kuharice "Prirodno bez glutena" autorice Jadranke Boban Pejić u izdanju Planetopije.
Recepte iz kuharice prate fotografije Maje Danice Pečanić.
- 1/2 šalice prosenog brašna
- 1/2 šalice kvinojinog brašna
- 1/2 šalice rižinog brašna
- 4 jušne žlice aru praha
- 1/3 čajne žlice soli
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- 1 šalica sojinog napitka
- 2 jušne žlice sojinog vrhnja
- 1 jušna žlica rižinog slada
- 1 čajna žlica vanilije u prahu
- 1 čajna žlica kurkume
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar