Oprane mrkve ostavite cijele (ili po želji prerežite napola ako su veće).
Rastopite ghee u manjoj posudi ili tavi. Zatim time premažite cijele mrkve tako da budu ravnomjerno prekrivene.
Posolite i popaprite mrkve prema ukusu.
Stavite mrkve na lim za pečenje ili u vatrostalnu posudu. Zagrijte pećnicu na 200 °C i pecite oko 20 minuta, dok mrkve ne poprime lijepu, zlatno-smeđu boju i ne postanu mekane (ali i dalje čvrste).
Izvadite mrkve iz pećnice i pospite ih nasjeckanim bademima. Po želji možete bademe lagano tostirati prije dodavanja kako biste naglasili njihovu aromu.
Savjet za posluživanje: Poslužite dok su mrkve još tople, kao jednostavan prilog uz ribu ili druga jela. Uživajte!
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar