Grožđice namačite u vodi (tek toliko da ih prekrije) 30 minuta pa ih izmiksajte zajedno s vodom od namakanja.
Operite i izdubite jabuke. Zagrijte pećnicu na 180°C. Popržite i sameljite lješnjake pa pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.
Jabuke napunite nadjevom, poslažite na protvan (lim za pečenje) za i pecite 30 min.
Ukoliko vam pećnica jače peče odozgo, jabuke prvih petnaest minuta pecite poklopljene pa ih onda otklopite i nastavite peći.
Servirajte dok je još toplo i uživajte!
Preuzeto iz Planetopijine kuharice Prirodno i slatko.
- 1 jušna žlica grožđica
- 4 veće jabuke
- 8 jušnih žlica prženih i mljevenih lješnjaka
- 2 jušne žlice vode
- 1 jušna žlica ječmenog slada
- 1 jušna žlica maslaca od sezama
- malo cimeta
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!