Kategorije
Početna Recepti Pečene jabuke
Jadranka Boban Pejić

Pečene jabuke

Probajte ovu zdravu&slatku varijaciju popularne kombinacije jabuka i cimeta. Birajte ekološke sastojke za ovaj recept i uživajte u čarobnom mirisu cimeta i okusu prženih lješnjaka i grožđica s jabukom.

10min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 04.11.2016

Grožđice namačite u vodi (tek toliko da ih prekrije) 30 minuta pa ih izmiksajte zajedno s vodom od namakanja.

Operite i izdubite jabuke. Zagrijte pećnicu na 180°C. Popržite i sameljite lješnjake pa pomiješajte sa svim ostalim sastojcima.

Jabuke napunite nadjevom, poslažite na protvan (lim za pečenje) za i pecite 30 min.

Ukoliko vam pećnica jače peče odozgo, jabuke prvih petnaest minuta pecite poklopljene pa ih onda otklopite i nastavite peći.

Servirajte dok je još toplo i uživajte!

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Prirodno i slatko.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 1 jušna žlica grožđica
  • 4 veće jabuke
  • 8 jušnih žlica prženih i mljevenih lješnjaka
  • 2 jušne žlice vode
  • 1 jušna žlica ječmenog slada
  • 1 jušna žlica maslaca od sezama
  • malo cimeta

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)