Isprobaj super kombinaciju šljiva i tamne čokolade!
180min
Jednostavna priprema
Datum objave:26.08.2020
Očišćene šljive stavi u lonac, posipaj ih sa šećerom i kuhaj na laganoj vatri dok ne puste sok i ne omekane.
Kada su šljive dovoljno meke da se miksaju, makni ih s vatre i izmiksaj sa štapnim mikserom do željene gustoće.
Vrati na laganu vatru i redovito miješaj kako se smjesa ne bi primila za dno.
Provjeriti gustoću možeš tako što ćeš malu količinu pekmeza razmazati na tanjurić i pričekati da se ohladi. Ako se dovoljno stvrdnuo, tvoj pekmez je gotov.
Na kraju u vruću smjesu dodaj usitnjenu čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok se sve ne sjedini.
Sterilizirane staklenke napuni, a prije zatvaranja poklopcem, rubove premaži tankim slojem pekmeza (kako bi se stvorio bolji vakum i spriječilo kvarenje).
Napunjene staklenke obavezno okreni naopačke i posložene ih zamotaj u dekicu dok se u potpunosti ne ohlade.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar