Datum objave:
26.08.2020
- Očišćene šljive stavi u lonac, posipaj ih sa šećerom i kuhaj na laganoj vatri dok ne puste sok i ne omekane.
- Kada su šljive dovoljno meke da se miksaju, makni ih s vatre i izmiksaj sa štapnim mikserom do željene gustoće.
- Vrati na laganu vatru i redovito miješaj kako se smjesa ne bi primila za dno.
- Provjeriti gustoću možeš tako što ćeš malu količinu pekmeza razmazati na tanjurić i pričekati da se ohladi. Ako se dovoljno stvrdnuo, tvoj pekmez je gotov.
- Na kraju u vruću smjesu dodaj usitnjenu čokoladu. Miješaj dok se čokolada ne rastopi i dok se sve ne sjedini.
- Sterilizirane staklenke napuni, a prije zatvaranja poklopcem, rubove premaži tankim slojem pekmeza (kako bi se stvorio bolji vakum i spriječilo kvarenje).
- Napunjene staklenke obavezno okreni naopačke i posložene ih zamotaj u dekicu dok se u potpunosti ne ohlade.
- 3 kg šljiva
- 1/2 kg kokosovog šećera
- 100g tamne čokolade za kuhanje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar