Peruanska jagoda omiljeno je voće Južne Amerike gdje se smatra ljekovitom biljkom. Muffini su uvijek odlično rješenje za brzi, slatki obrok pa smo ih u ovom receptu odlučili osnažiti s ovim kiselkastim, ali ukusnim zlatnim bobicama prepunih vitamina.
- U posudi izgnječi banane u pire, dodaj kokosovo ulje, kokosov šećer i pomiješaj sve skupa u kremastu smjesu.
- U zasebnoj posudi pomiješaj brašno, sol i sodu bikarbonu i tek kada je smjesa sjedinjena, pomiješati je lagano s kremastom smjesom od banana.
- Na kraju dodaj Peruanske jagode u smjesu i napuni 12 kalupa za muffine.
- Pripazi da svaki kalup napuniš do pola ili malo više od pola da ostane mjesta za napuhavanje :) Prije pečenja ukrasi ih orašidima ili bobicama po izboru.
- Peći na 180°C oko 25 min (klasičan test s čačkalicom).
Možeš ih jesti tople ili hladne ponijeti sa sobom ;) Uživaj!
- 3 zrele banane
- 1/4 šalice kokosovog ekstra djevičanskog ulja
- 1 šalica kokosovog šećera
- 2 šalice brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 šalica Peruanske jagode
- 1/2 šalice orašida (opcionalno za ukrašavanje)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar