Ovo je moja omiljena varijanta rižota i sigurna sam da će se svidjeti svakome tko voli ljute začine. Zagrijat će vas iznutra i pokrenuti uspavanu energiju :)
Ako kuhate za djecu, naravno, nemojte koristiti kajenski i crni papar.
Na sezamovom ulju pirjajte luk dok ne postane proziran pa dodajte nešto češnjaka i kratko popržite. Zatim dodajte mrkvu i pirjajte 10 min uz dolijevanje malo vode ili temeljca. Kockice dimljenog seitana i tofua pomiješajte s mrkvom, tikvicama, dodajte preostali češnjak, pasiranu rajčicu, tamari umak i kratko pirjajte uz dolijevanje vode ili temeljca. Na kraju dodajte kuhanu smeđu rižu, kurkumu, kajenski papar, mljeveni crni papar, peršin, sol i lagano promiješajte ako je potrebno dolijte još temeljca i kratko prokuhajte. Ukrasite peršinom i poslužite uz zelenu salatu.
U slast!
200 g dimljenog seitana, narezanog na kockice
100 g dimljenog tofua, narezanog na kockice
4 šalice kuhane smeđe riže
1 luk, sitno narezan
3 češnja češnjaka, usitnjena
2 mrkve, narezane na kockice
1 tikvica, narezana na kockice
1/2 šalice pasirane rajčice
3 žlice sezamovog ulja
2 žlice tamari umaka
1 žličica kurkume
1/4 žličice kajenskog papra
malo mljevenog crnog papra
2 žličice usitnjenog lista peršina
1 žličica soli ili po želji
2 šalice vode ili povrtnog temeljca
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar