Ovo je moja omiljena varijanta rižota i sigurna sam da će se svidjeti svakome tko voli ljute začine. Zagrijat će vas iznutra i pokrenuti uspavanu energiju :)
Ako kuhate za djecu, naravno, nemojte koristiti kajenski i crni papar.
- Na sezamovom ulju pirjajte luk dok ne postane proziran pa dodajte nešto češnjaka i kratko popržite.
- Zatim dodajte mrkvu i pirjajte 10 min uz dolijevanje malo vode ili temeljca.
- Kockice dimljenog seitana i tofua pomiješajte s mrkvom, tikvicama, dodajte preostali češnjak, pasiranu rajčicu, tamari umak i kratko pirjajte uz dolijevanje vode ili temeljca.
- Na kraju dodajte kuhanu smeđu rižu, kurkumu, kajenski papar, mljeveni crni papar, peršin, sol i lagano promiješajte ako je potrebno dolijte još temeljca i kratko prokuhajte.
- Ukrasite peršinom i poslužite uz zelenu salatu.
U slast!
- 200 g dimljenog seitana, narezanog na kockice
- 100 g dimljenog tofua, narezanog na kockice
- 4 šalice kuhane smeđe riže
- 1 luk, sitno narezan
- 3 češnja češnjaka, usitnjena
- 2 mrkve, narezane na kockice
- 1 tikvica, narezana na kockice
- 1/2 šalice pasirane rajčice
- 3 žlice sezamovog ulja
- 2 žlice tamari umaka
- 1 žličica kurkume
- 1/4 žličice kajenskog papra
- malo mljevenog crnog papra
- 2 žličice usitnjenog lista peršina
- 1 žličica soli ili po želji
- 2 šalice vode ili povrtnog temeljca
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar