Datum objave:
10.04.2017
- Po želji prosijte brašno pa dodajte suhi kvasac, kurkumu i sol.
- Na vatri otopite margarin, dodajte mlijeko, agavin sirup, koricu limuna, eterično ulje naranče i rakiju.
- Mješavinu umiješajte u brašno i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto.
- Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata.
- U međuvremenu namočite grožđice. Premijesite tijesto nakon što se diglo i umiješajte namočene grožđice.
- Oblikujte dvije pince, stavite ih u pliticu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. Nožem zarežite pince i stavite peći na 180°C oko 30 minuta.
- Kad su gotove premažite ih mješavinom vode i javorovog sirupa.
Provjeri i inspiriraj se ostalim receptima iz Planetopijine kuharice Slano i slatko od brašna.
- 500 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 1 vrećica suhog kvasca
- ¼ žličice kurkume (za boju)
- 1 prstohvat soli
- 100 g bio-margarina
- 6-7 žlica agavinog sirupa
- 2-3 kapi eteričnog ulja naranče
- naribana korica 1 limuna
- 200 ml zobenog ili sojinog mlijeka
- 2 žlice domaće rakije, ruma ili mirina
- 1 šaka grožđica (prethodno namakanih u vodi)
- po želji mješavina javorovog sirupa i vode
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar