Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Pinca

Napravi finu vegansku pincu po receptu iz Planetopijine kuharice Slano i slatko od brašna.

Datum objave: 10.04.2017

Po želji prosijte brašno pa dodajte suhi kvasac, kurkumu i sol. Na vatri otopite margarin, dodajte mlijeko, agavin sirup, koricu limuna, eterično ulje naranče i rakiju. Mješavinu umiješajte u brašno i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata. U međuvremenu namočite grožđice. Premijesite tijesto nakon što se diglo i umiješajte namočene grožđice.

Oblikujte dvije pince, stavite ih u pliticu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. Nožem zarežite pince i stavite peći na 180°C oko 30 minuta. Kad su gotove premažite ih mješavinom vode i javorovog sirupa.

Provjeri i inspiriraj se ostalim receptima iz Planetopijine kuharice Slano i slatko od brašna.

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!
  • 500 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • ¼ žličice kurkume (za boju)
  • 1 prstohvat soli
  • 100 g bio-margarina
  • 6-7 žlica agavinog sirupa
  • 2-3 kapi eteričnog ulja naranče
  • naribana korica 1 limuna
  • 200 ml zobenog ili sojinog mlijeka
  • 2 žlice domaće rakije, ruma ili mirina
  • 1 šaka grožđica (prethodno namakanih u vodi)
  • po želji mješavina javorovog sirupa i vode 
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)