Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi

Pinca

Po želji prosijte brašno pa dodajte suhi kvasac, kurkumu i sol. Na vatri otopite margarin, dodajte mlijeko, agavin sirup, koricu limuna, eterično ulje naranče i rakiju. Mješavinu umiješajte u brašno i mijesite dok ne dobijete kompaktno tijesto. Pokrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže oko 2 sata. U međuvremenu namočite grožđice. Premijesite tijesto nakon što se diglo i umiješajte namočene grožđice.

Oblikujte dvije pince, stavite ih u pliticu za pečenje obloženu papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite da se dižu 30 minuta. Nožem zarežite pince i stavite peći na 180°C oko 30 minuta. Kad su gotove premažite ih mješavinom vode i javorovog sirupa.

Vrijeme pripreme
Sastojci 12 sastojaka

500 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
1 vrećica suhog kvasca
¼ žličice kurkume (za boju)
1 prstohvat soli
100 g bio-margarina
6-7 žlica agavinog sirupa
2-3 kapi eteričnog ulja naranče
naribana korica 1 limuna
200 ml zobenog ili sojinog mlijeka
2 žlice domaće rakije, ruma ili mirina
1 šaka grožđica (prethodno namakanih u vodi), po želji
Mješavina javorovog sirupa i vode za završno premazivanje

Ocjenite članak

Komentari

učitavam komentare...