Kategorije
Početna Recepti Pivski kruh s praškom za pecivo
Maja Kefeček, učiteljica kuhanja

Pivski kruh

Ako i vi imate kod kuće zalihe brašna, no kvasac niste uspjeli nabaviti, nemojte odustati od izrade kruha! Evo jedan izvrstan recept bez kvasca iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček Basta.

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 13.10.2015

Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni ili papirom za pečenje obloženi kalup. Nemojte puno miješati. Smjesa bi trebala biti dosta mekana. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C 45-55 minuta.

Recept preuzet iz kuharice Kruh i Peciva, Maje Kefeček
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 300 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 2 žlice praška za pecivo (bez aluminija)
  • 1 žlica soli
  • 300 ml pive
  • 150 ml sojinog mlijeka ili vode
  • 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih…) 

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)