Priprema tijesta za pizzu: Pomiješati suhe sastojke. Dodati ulje i ponovo pomiješati, a onda i vodu te mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Premazati ga sa malo ulja, pokriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Razvući tijesto po limu za pečenje koji prethodno treba premazati uljem i posipati brašnom.
Priprema nadjeva: Zagrijati pećnicu na 200 °C. Bundevu raširiti po papiru za pečenje, začiniti origanom i soli, pa peći u pećnici dok ne omekša. Za to vrijeme kratko propirjati poriluk na maslinovu ulju 2-3 minute dok se ne zasjaji. Pečenu bundevu i zobeno mlijeko staviti u blender i izmiksati u pire. Pire razmazati po tijestu, na njega rasporediti poriluk i papriku i peći u pećnici 15-20 minuta.
Napomena: fotka je samo ilustrativna jer je pizza bila toliko fina da smo je pojeli u trenu i nismo se sjetili fotkati! :)
Ako vam se svidio ovaj recept, pričekajte tek fine pizze koje ćemo raditi na novoj radionici "Pizza" u zagrebačkoj Makronovi!
Pridruži nam se i rezerviraj svoje mjesto. :)
Tijesto:
2 šalice brašna TIP-850
1/4 šalice ulja
1 jušna žlica praška za pecivo
1/2 čajne žlice soli
2/3 šalice vode
Nadjev:
2 šalice bundeve narezane na kockice
1/2 žličice suhog origana
1 žličica soli
Maslinovo ulje
1/2 šalice zobenog napitka
1 šalica poriluka narezanog na kockice
1 šalica crvene paprike narezane na kolutiće
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar