- Priprema tijesta za pizzu: Pomiješati suhe sastojke. Dodati ulje i ponovo pomiješati, a onda i vodu te mijesiti dok se ne dobije glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke. Premazati ga sa malo ulja, pokriti platnenom krpom i ostaviti da odstoji 10 minuta. Razvući tijesto po limu za pečenje koji prethodno treba premazati uljem i posipati brašnom.
- Priprema nadjeva: Zagrijati pećnicu na 200 °C. Bundevu raširiti po papiru za pečenje, začiniti origanom i soli, pa peći u pećnici dok ne omekša. Za to vrijeme kratko propirjati poriluk na maslinovu ulju 2-3 minute dok se ne zasjaji. Pečenu bundevu i zobeno mlijeko staviti u blender i izmiksati u pire. Pire razmazati po tijestu, na njega rasporediti poriluk i papriku i peći u pećnici 15-20 minuta.
Napomena: fotka je samo ilustrativna jer je pizza bila toliko fina da smo je pojeli u trenu i nismo se sjetili fotkati! :)
Tijesto:
- 2 šalice brašna TIP-850
- 1/4 šalice ulja
- 1 jušna žlica praška za pecivo
- 1/2 čajne žlice soli
- 2/3 šalice vode
Nadjev:
- 2 šalice bundeve narezane na kockice
- 1/2 žličice suhog origana
- 1 žličica soli
- Maslinovo ulje
- 1/2 šalice zobenog napitka
- 1 šalica poriluka narezanog na kockice
- 1 šalica crvene paprike narezane na kolutiće
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar