Plant based zrnati sir
Autorica knjige Veganski sirevi, Marina Brekalo donosi ti super recept za veganski sir od badema i indijskih oraščića koji će tvoju vegansku platu podignuti na novi level i okusom oduševiti najzahtjevnije goste!

- Namočene indijske oraščiće dobro isperi pod mlazom vode, procijedi i stavi u multipraktik.
- Namočenim bademima ukloni kožicu. Najjednostavnije ćeš to učiniti ako ih nakon namakanja ostaviš jednu minutu u vrelu vodu.
- Bademe bez opne zajedno sa svim ostalim namirnicama stavi u multipraktik i blendaj do kremaste i zrnate strukture.
- Provjeri okus i prilagodi po svojoj želji.
- Gotovi sir spremi u staklenku i čuvajt u hladnjaku desetak dana.
- Odličan je kao namaz na tostiranom Zrno kruhu od kiselog tijesta. Uz salate, tjestenine, pizzu ili kao dio veganske plate sa povrćem.
Ako želiš još recepata za plant based sireve, klikni i naruči knjigu Veganski sirevi u izdanju Planetopije.
- 1 šalica indijskih oraščića (namočeni 2+ sata)
- 1 šalica badema (namočenih 12 sati, bez opne)
- 4 žlice zamjene za kefir od soje
- 2 žlice prehrambenog kvasca
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja Kota
- 2 žlice limunovog soka
- 1 žličica češnjak u prahu
- 1 žličica soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar