Datum objave:
12.09.2022
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Nareži datulje na sitno.
- Pomiješaj vodu, datulje i koricu limuna u posudi i zakuhaj. Nakon što voda prokuha na laganoj vatri, kuhaj poklopljeno dok se sva voda ne upije, odnosno 10-15 minuta.
- Dodaj 4 jušne žlice mljevenih tostiranih badema i pomiješaj pa odmah makni s vatre.
- Pomiješaj brašno, prstohvat morske soli i prašak za pecivo, dodaj naribani kokos i kokosov šećer i sve dobro promiješaj.
- U drugoj posudi pomiješaj otopljeno kokosovo ulje, sok limuna i zobeni napitak.
- Naulji kalup (veličine cca. 20 cm x 30 cm) i nanesi 2/3 tijesta. Odozgo premaži smjesom kuhanih datulja, a preostalu 1/3 tijesta izmrvi, pospi po vrhu i lagano pritisni.
- Peci tridesetak minuta pa onda izvadi da se ohladi.
- Izreži na cca 15-ak pločica i uživaj!
- 2 šalice datulja bez koštica
- 3/4 šalice vode
- 1 čajna žlica naribane korice limuna
- 4 jušne žlice mljevenih i tostiranih badema
- 2 šalice pirovog brašna
- 1 čajna žlica praška za pecivo
- prstohvat morske soli
- 1 šalica naribanog kokosa
- ½ šalice kokosovog šećera
- ½ šalice otopljenog kokosovog ulja
- 1 jušna žlica limunovog soka
- ¼ šalice zobenog napitka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar