Predlažemo da kušate ovaj jednostavan i ukusan recept u kojem će uživati svi ljubitelji bogatog, slatkastog okusa bundeve. Postupak je jednostavan.
Ogulite bundevu (kore se mogu iskoristiti za pravljenje temeljca za juhu). Naribajte je na krupno. Umiješajte sol te jedno i drugo brašno.
Zagrijte ulje i stavite manje popečke (oko 3 -4 cm veličine) i pržite dok ne porumene. Možete ih prije prženja uvaljati u sezam.
Izvadite na salvetu da se ocijede i pospite s nekoliko kapi tamarija. Od ove smjese dobit ćete 25 popečaka.
Možete poslužiti uz gusto varivo od povrća i mahunarki, uz razne juhe ili kao ukusan slani snack uz neko ukiseljeno povrće i sl.
1/2 šalice rižinog mlijeka
1/2 manje hokaido bundeve
6 jušnih žlica brašna tip 850
2 jušne žlice rižinog brašna
1 čajna žlica morske soli
Ulje za prženje
Tamari umak od soje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!