Proso i kvinoja su žitarice koje obiluju vitaminima i mineralima. Proso je prirodno lužnata i bezglutenska namirnica bogata željezom, a kvinoja sadrži najviše bjelančevina od svih žitarica kao i sve esencijalne aminokiseline. Proso i kvinoju kuhajte zajedno u 5 šalica vode oko 25 minuta, dok ne upiju vodu.
U rashlađenu žitarice dodajte ostale sastojke, promiješajte i malo izmijesite rukama. Oblikujte popečke i pržite na malo ulja s obje strane. Poslužite ih uz salatu ili kratko kuhano povrće.
Djeca će sigurno tražiti još :)
1 i 1/2 šalica prosa
½ šalice kvinoje
½ šalice izmrvljenog tofua
¼ šalice ribanoga dimljenog tofua
2 žlice sitno sjeckanog vlasca
1 sitno ribana mrkva
1 žlica tahinija (maslaca od sezama)
himalajska sitna sol
1-2 žlice suncokretovog hladno prešanog ulja
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!