Datum objave:
30.10.2021
- Kvinoju, leću, korijander, peršin, češnjak i začine ubaci u sjeckalicu ili blender i usitni do fine teksture.
- U dobivenu smjesu dodaj laneno i rižino brašno te prašak za pecivo.
- Vlažnim rukama oblikuj popečke i peci na dobro ugrijanom ulju dok ne budu rumeni i hrskavi s obje strane.
- Izvadi ih na kuhinjski ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće. Po želji dodaj nekoliko kapi limuna.
- Popečke poslužiti uz pire od batata i salatu.
Istaknuti omjeri su dovoljni za 5 popečaka.
Fotografija: Iva Savić
- 80 g (pola šalice) sirove, namočene kvinoje
- 100 g (pola šalice) kuhane smeđe leće (ili iz konzerve)
- šaka lista korijandera
- šaka lista peršina
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica kumina u prahu
- sol i papar po ukusu
- 1 puna žlica lanenog brašna
- 1 puna žlica rižinog brašna (može i drugo brašno ako vam ne smeta gluten)
- ½ žličice praška za pecivo
- ulje za prženje
- po želji limun
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar