Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Pravi cheesecake

Pravi cheesecake

Postoji puno recepata za cheesecake u kojima se umjesto sira koristi tofu, indijski oraščići i to na raw način i sl., no ja sam prihvatila izazov i tako je nastao „pravi cheesecake“ s eko sirom. Naime, ovaj recept je nastao zbog želje naših kupaca koji su tražili inspiraciju za recept sa sirom, jer u našoj ponudi sada imamo mnogo eko sireva, od quarka, sira s 0% masnoća, ovčjeg, kozjeg i sl. Konkretno, ja sam koristila quark, pakiranje od 1/2 kg, a može i ona verzija s 0% masnoće ili neki drugi iz bio&bio ponude (naravno, možete koristiti i svježi tofu umjesto sira). I svi ostali sastojci su ekstra kvalitetni i bez glutena, a vjerujte, ni najzahtjevniji gosti neće ostati ravnodušni kad im pripremite ovu poslasticu!

Poznata sam po brzim receptima, pa ni ovaj neće biti iznimka. Za izradu ove pite neće trebati puno vremena, nekih 15 minuta za izradu biskvita i nadjeva, a ostalo radi pećnica :)

Idemo redom:pećnicu zagrijte na 180 °C. Pomiješajte sve sastojke za biskvit. Dno kalupa za tortu obložite papirom za pečenje, pa smjesu utisnite u kalup. Za nadjev, izmiješajte sve sastojke u blenderu i miksajte dok ne dobijete glatku kremu. Prelijte njome biskvit i pecite 45 min. Još toplu, prelijte pekmezom od šumskog voća kojeg ste rastopili na vatri s par žlica limunovog ili jabučnog soka i ukrasite listićima crne čokolade ili po želji. U sezoni bobičastog voća, napravim preljev sa svježim bobicama, ali to će morati pričekati dok nam opet ne stignu u bio&bio :)

Uživajte u ovoj slastici uz jedan od odličnih Yogi čajeva.

Vaša Dijana iz splitskog bio&bio (robna kuća  Prima 3).

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 17 sastojaka

BISKVIT:
2  šalice mljevenih badema (ili indijskih oraščića, lješnjaka ili kombinacija mljevenih keksa i badema)
1  žličica sitno naribane limunove kore
1  žlica soka od limuna ili limete
3  žlice sirupa od agave
3  žlice otopljenog kokosovog ulja
1/2 žličice bourbon vanilije
NADJEV:
500 g svježeg sira
1/3 šalice limunovog soka
1/2 - 3/4 šalice sirupa od agave
100 g bijele čokolade
1 limenka kokosovog mlijeka
1 vrećica praha od vanilije
PRELJEV:
1 pekmez sa šumskim voćem
   listići crne čokolade za ukras

Na vrh