Za idealan izgled i aromu obavezno ih pržite u gusenoj tavi, imat će baš onaj okus koji očekujemo od ovakvog jela, s aromom roštilja!
Leća koju koristite mora biti ocijeđena, bez viška tekućine. Kus-kus prelijte kipućom vodom, dodajte prstohvat soli, poklopite i pustite da odstoji 10-ak minuta.
Leća koju koristite mora biti ocijeđena, bez viška tekućine. U multipraktiku izmiksajte leću pa dodajte ciklu, kikiriki maslac, luk, češnjak, sol, origano i papar dok ne dobijete homogenu smjesu. Prebacite u veću zdjelu pa dodajte kus-kus i krušne mrvice i dobro izmijesite rukama.
Za oblikovanje burgera idealnog oblika i veličine koristite mjericu od1/2. Mjerne šalice. Premažite mjericu uljem kako se smjesa ne bi ljepila za nju, pa je napunite do vrha. Iskrenite smjesu na tanjur pa vlažnim rukama spljoštite kako bi dobili pravilne burgere debljine oko 1 cm.
Gusenu tavu dobro zagrijte, dodajte 1 žlicu ulja i pržite 2-3 burgera odjednom, ovisno o veličini tave. Pržite 5 minuta sa svake strane, a pri okretanju obavezno dodajte još malo ulja. Burgeri su gotovi kad dobiju koricu i kada sa svake strane dobiju zlatnu boju, a na mjestima jače potamne.
Iz kuharice Vege-burgeri, Dunje Gulin. Fotografija: Maja Danica Pečanić
za 6 velikih burgera
1 1/2 šalica kuhane zelene leće
3 šalice fino ribane sirove cikle
1 šalice kus-kusa
1 šalice kipuće vode
1 šalice krušnih mrvica
2 žlice maslaca od kikirikija
3 žlice sjeckanog luka
3 češnja češnjaka
3 žličice soli
1 žličice suhog origana
svježe mljeveni papar
ulje, za plitko prženje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar