Datum objave:
18.06.2020
- Stavite sve suhe sastojke za tijesto u jednu posudu i dobro umiješajte u smjesu. Postepeno dodavajte vode koliko treba da se dobije čvrsta kugla.
- Zamotajte je u prianjajuću foliju i stavite na 15-30 minuta u hladnjak.
- Razvaljajte tijesto na tanko za veličinu plitkog okruglog protvana (za krostate). Položite tijesto u kalup, ako ima viška odrežite tijesto i iskoristite ga za drugu posudu.
- Potrebno je tijesto vilicom izbockati te potom staviti cca 10 min u pećnicu na 190°C.
- Sastojke za preljev 1 razmutite i stavite na polupečenu podlogu krostate. Voće posoljeno i preliveno sa sokom limuna narežite na željene oblike - kolutove, kockice, polovice.
- Narezano voće posložite na kolač po marmeladi i preko toga prelijte vrhnje/kremu za kuhanje razmućeno s ostalim sastojcima.
- Pecite na 190°C cca 30 minuta.
- Pred kraj po voću prelijte rižinog slada za sjaj.
Tijesto:
- 300 g brašna tip 850
- 200 g kokosovog ulja
- 1/2 žličice praška za pecivo (bez aluminija)
- 1+ 1/2 žlice brezinog šećera ili rižinog slada
- prstohvat soli
- voda po potrebi (malo)
Preljev 1:
- 150 g marmelade (od marelica ili drugog voća po izboru)
- 1 žlica aru praha (razmutiti u malo vode)
Voće i preljev 2:
- cca 1/2 kg sezonskog voća (marelice, breskve, jabuke)
- 1/2 žličice soka limuna
- prstohvat soli
- 2 dcl rižine kreme za kuhanje (ili sojine)
- 1/2 žličice vanilije u prahu
- 1 žlica aru praha
- 1/2 - 1 dcl rižinog slada (ovisi o slatkoći voća)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar