Opranu kvinoju i crnu leću belugu kuhaj u omjeru 1: 2 (1 šalica kvinoje tj. crne leće beluge, 2 šalice vode). Nakon što voda uzavre, posoli s 1/2 žličice soli i kuhaj na laganoj vatri. Kvinoju kuhaj15-20 min, a crnu leću belugu oko 30 min.
Nakon što su i kvinoja i leća kuhane, ocijedi ih i ostavi da se ohlade.
U miješanu salatu dodaj kockice svježeg krastavca, naribanu mrkvu, kvinoju, crnu leću belugu, nasjeckani mladi luk i sjemenke konoplje. Salatu prelij prethodno pripremljenim umakom, lagano promiješaj i uživaj u zdravom i ukusnom obroku.
Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.
- 100g kuhane kvinoje
- 200g kuhane crne leće beluge
- 1/2 žličice soli
- 200g miješane salate (oko dvije šake)
- 1 svježi krastavac
- mladi luk
- 1 ribana mrkva
- 3 žlice sjemenki konoplje
Umak za salatu:
- 4 žlice dijon senfa
- 3 žlice balzamičnog octa
- 2 žlice sirupa od javora ili agave
- 1 žlica vode
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1/2 žličice soli