Kategorije
Početna Recepti Proljetna proteinska salata "à la Zrno"
Klara Bertek, chefica Zrno bio bistroa

Proljetna proteinska salata "à la Zrno"

Isprobaj jednostavni recept za laganu proteinsku salatu sa sjemenkama konoplje

40min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 20.04.2021

Opranu kvinoju i crnu leću belugu kuhaj u omjeru 1: 2 (1 šalica kvinoje tj. crne leće beluge, 2 šalice vode). Nakon što voda uzavre, posoli s 1/2 žličice soli i kuhaj na laganoj vatri. Kvinoju kuhaj15-20 min, a crnu leću belugu oko 30 min.

Nakon što su i kvinoja i leća kuhane, ocijedi ih i ostavi da se ohlade.
U miješanu salatu dodaj kockice svježeg krastavca, naribanu mrkvu, kvinoju, crnu leću belugu, nasjeckani mladi luk i sjemenke konoplje. Salatu prelij prethodno pripremljenim umakom, lagano promiješaj i uživaj u zdravom i ukusnom obroku.

Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako je Klara, chefica Zrno bio bistroa, pripremila ovu proteinsku salatu.

 

Umak za salatu:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)