Datum objave:
21.04.2016
- Na kokosovom ulju nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani bijeli dio poriluka, kad uvene, dodati mekši, gornji dio šparoga natrganih na komadiće duljine 2-3 cm. Tvrde dijelove možete sačuvati i iskoristiti za juhu ili temeljac.
- Pirjati kratko, podliti s malo vode, da se prekriju šparoge, dodati sitno nasjeckani zeleni dio poriluka, malo soli pa kuhati oko 5 min tj. toliko da šparoge omekšaju
- Dodati kuhanu rižu, još kratko pirjati, promiješati, začiniti sušenim origanom i paprom i dodati maslinovo ulje.
- Posuti sitno nasjeckanim mladim lukom ili češnjakom i peršinom.
- Umjesto šparoga možete koristiti mladi grašak, tikvice, bob, koprivu i slično proljetno povrće.
- 1- 2 poriluka
- 4 šalice kuhane integralne riže
- vezica divljih ili uzgojenih šparoga
- kokosovo ulje ekstra djevičansko 1 žlica
- maslinovo ulje ekstra djevičansko 2 žlice
- mladi luk i (ili) mladi češnjak (zeleni dio)
- malo peršina
- malo sušenog origana
- sol
- papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar