Na kokosovom ulju nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani bijeli dio poriluka, kad uvene, dodati mekši, gornji dio šparoga natrganih na komadiće duljine 2-3 cm. Tvrde dijelove možete iskoristiti za juhu ili temeljac.
Pirjati kratko, podliti s malo vode, da se prekriju šparoge, dodati sitno nasjeckani zeleni dio poriluka, malo soli, kuhati oko 5 min tj. toliko da šparoge omekšaju, zatim dodati kuhanu rižu, još kratko pirjati, promiješati, začiniti sušenim origanom i paprom i dodati maslinovo ulje. Posuti sitno nasjeckanim mladim lukom ili češnjakom i peršinom. Umjesto šparoga možete koristiti mladi grašak, tikvice, bob, koprivu i sl.
1- 2 poriluka
4 šalice kuhane integralne riže
vezica divljih ili uzgojenih šparoga
kokosovo ulje ekstra djevičansko 1 žlica
maslinovo ulje ekstra djevičansko 2 žlice
mladi luk i (ili) mladi češnjak (zeleni dio)
malo peršina
malo sušenog origana
sol
papar
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!