Kategorije
Početna Recepti Proljetni rižoto na kokosovom ulju
Denis Krelja, bio&bio edukatorica i homeopatkinja

Proljetni rižoto na kokosovom ulju

Naša Denis je opet nešto fino skuhala! :) Probaj ovaj ukusan veganski rižoto sa šparogama i porilukom. 

40min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 21.04.2016
  1. Na kokosovom ulju nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani bijeli dio poriluka, kad uvene, dodati mekši, gornji dio šparoga natrganih na komadiće duljine 2-3 cm. Tvrde dijelove možete sačuvati i iskoristiti za juhu ili temeljac.
  2. Pirjati kratko, podliti s malo vode, da se prekriju šparoge, dodati sitno nasjeckani zeleni dio poriluka, malo soli pa kuhati oko 5 min tj. toliko da šparoge omekšaju
  3. Dodati kuhanu rižu, još kratko pirjati, promiješati, začiniti sušenim origanom i paprom i dodati maslinovo ulje.
  4. Posuti sitno nasjeckanim mladim lukom ili češnjakom i peršinom.
  5. Umjesto šparoga možete koristiti mladi grašak, tikvice, bob, koprivu i slično proljetno povrće.

 

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
  • 1- 2 poriluka
  • 4 šalice kuhane integralne riže
  • vezica divljih ili uzgojenih šparoga
  • kokosovo ulje ekstra djevičansko 1 žlica
  • maslinovo ulje ekstra djevičansko 2 žlice
  • mladi luk i (ili) mladi češnjak (zeleni dio)
  • malo peršina
  • malo sušenog origana
  • sol
  • papar

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)