Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Proljetni rižoto na kokosovom ulju
Denis Krelja, bio&bio edukatorica i homeopatkinja

Proljetni rižoto na kokosovom ulju

Naša Denis je opet nešto fino skuhala! :) Probaj ovaj ukusan veganski rižoto sa šparogama i porilukom. 

40min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave: 21.04.2016

Na kokosovom ulju nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani bijeli dio poriluka, kad uvene, dodati mekši, gornji dio šparoga natrganih na komadiće duljine 2-3 cm. Tvrde dijelove možete iskoristiti za juhu ili temeljac.

Pirjati kratko, podliti s malo vode, da se prekriju šparoge, dodati sitno nasjeckani zeleni dio poriluka, malo soli, kuhati oko 5 min tj. toliko da šparoge omekšaju, zatim dodati kuhanu rižu, još kratko pirjati, promiješati, začiniti sušenim origanom i paprom i dodati maslinovo ulje. Posuti sitno nasjeckanim mladim lukom ili češnjakom i peršinom. Umjesto šparoga možete koristiti mladi grašak, tikvice, bob, koprivu i sl.

 

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

1- 2 poriluka
4 šalice kuhane integralne riže
vezica divljih ili uzgojenih šparoga
kokosovo ulje ekstra djevičansko 1 žlica
maslinovo ulje ekstra djevičansko 2 žlice
mladi luk i (ili) mladi češnjak (zeleni dio)
malo peršina
malo sušenog origana
sol
papar

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)