Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Proljetni rižoto na kokosovom ulju

Proljetni rižoto na kokosovom ulju

Na kokosovom ulju nekoliko minuta pirjati sitno nasjeckani bijeli dio poriluka, kad uvene, dodati mekši, gornji dio šparoga natrganih na komadiće duljine 2-3 cm. Tvrde dijelove možete iskoristiti za juhu ili temeljac.

Pirjati kratko, podliti s malo vode, da se prekriju šparoge, dodati sitno nasjeckani zeleni dio poriluka, malo soli, kuhati oko 5 min tj. toliko da šparoge omekšaju, zatim dodati kuhanu rižu, još kratko pirjati, promiješati, začiniti sušenim origanom i paprom i dodati maslinovo ulje. Posuti sitno nasjeckanim mladim lukom ili češnjakom i peršinom. Umjesto šparoga možete koristiti mladi grašak, tikvice, bob, koprivu i sl.

Nova radionica: "Hladno prešana ulja i kvalitetni izvori masnoća u prehrani"

Pridružite nam se na novoj radionici u zagrebačkoj Makronovi s bio&bio edukatoricom i homeopatkinjom Denis Krelja i cijenjenom stručnjakinjom Donatellom Verbanac, dr. sc. nutricionizma, koje će nas naučiti sve što trebamo znati o kvalitetnim biljnim uljima i zbog čega su nam neophodna za zdravlje. Predbilježi se dok još ima mjesta! :)

Vrijeme pripreme 40 min
Složenost Vrlo jednostavna priprema
Sastojci 10 sastojaka

1- 2 poriluka
4 šalice kuhane integralne riže
vezica divljih ili uzgojenih šparoga
kokosovo ulje ekstra djevičansko 1 žlica
maslinovo ulje ekstra djevičansko 2 žlice
mladi luk i (ili) mladi češnjak (zeleni dio)
malo peršina
malo sušenog origana
sol
papar

Na vrh