Skuhajte proso i dodajte mu malo kurkume, nakon toga 1 mladi luk narežite na kolutiće i vrlo kratko pirjajte na ulju za prženje. Pomiješajte s prosom i posolite. Crveni luk sitno narežite i prodinstajte na malo ulja za prženje do zlatno žute boje, dodajte 2 režnja češnjaka sitno narezana. Dodajte i papriku koju ste narezali na kockice.
Kada paprika malo omekša, nakon otprilike 10 minuta na laganoj vatri, dodati na kolutiće narezan mladi luk (2-3 kom). Posoliti i dodati zobenu kremu za kuhanje. Neka krčka cca 5 minuta te dodati papra po želji. U većoj posudi zakuhati vodu s malo himalajske soli, kada zakipi staviti blitvu te nakon 1 minute izvaditi i ocijediti je. Na tanjur složite blitvu na koju narežite malo češnjaka i zalite ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Pokraj nje složite proso i prelijte ga umakom od mladoga luka i paprike. Evo, baš ovako kao na fotografiji! :) Dobar tek vam želim!
2 šalice prosa
4 šalice vode
4 – 5 komada mladoga luka
1 srednja crvena paprika
1 zobena krema za kuhanje
Vezica svježe blitve
4 češnje češnjaka
1 manja glavica crvenoga luka
Himalajska sol
Papar mješavina
Kurkuma
Malo ulja za prženje
Maslinovo ulje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar