- Skuhajte proso i dodajte mu malo kurkume, nakon toga 1 mladi luk narežite na kolutiće i vrlo kratko pirjajte na ulju za prženje.
- Pomiješajte s prosom i posolite.
- Crveni luk sitno narežite i prodinstajte na malo ulja za prženje do zlatno žute boje, dodajte 2 režnja češnjaka sitno narezana. Dodajte i papriku koju ste narezali na kockice.
- Kada paprika malo omekša, nakon otprilike 10 minuta na laganoj vatri, dodati na kolutiće narezan mladi luk (2-3 kom). Posoliti i dodati zobenu kremu za kuhanje. Neka krčka cca 5 minuta te dodati papra po želji.
- U većoj posudi zakuhati vodu s malo himalajske soli, kada zakipi staviti blitvu te nakon 1 minute izvaditi i ocijediti je. Na tanjur složite blitvu na koju narežite malo češnjaka i zalite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
- Pokraj nje složite proso i prelijte ga umakom od mladoga luka i paprike.
Evo, baš ovako kao na fotografiji! :) Dobar tek vam želim!
- 2 šalice prosa
- 4 šalice vode
- 4 – 5 komada mladoga luka
- 1 srednja crvena paprika
- 1 zobena krema za kuhanje
- Vezica svježe blitve
- 4 češnje češnjaka
- 1 manja glavica crvenoga luka
- Himalajska sol
- Papar mješavina
- Kurkuma
- Malo ulja za prženje
- Maslinovo ulje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar