Datum objave:
26.05.2025
- U multipraktiku usitni bademe do sitnih komadića (ne previše u prah).
- Dodaj zobene pahuljice, chia sjemenke, kakao i proteinski prah. Kratko izmiksaj.
- Ubaci datulje, kokosovo ulje i sirup. Miksaj dok se smjesa ne poveže (treba biti ljepljiva, ali kompaktna).
- Ako je presuha, dodaj žličicu vode ili još malo ulja.
- Utisni smjesu u kalup obložen papirom za pečenje (cca 1.5–2 cm debljine).
- Po želji pospi kokosovim pahuljicama ili komadićima čokolade i lagano utisni.
- Stavi u hladnjak na minimalno 2 sata (idealno preko noći).
- Nareži na pločice i čuvaj u hladnjaku do tjedan dana.
Sastojci (za cca 10 pločica):
- 150 g zobenih pahuljica
- 100 g badema (ili drugih orašastih plodova)
- 2 žlice chia sjemenki
- 3 žlice organskog kakaa u prahu
- 60 g proteinskog praha
- 100 g datulja bez koštica
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2-3 žlice javorovog sirupa ili agavinog sirupa (za dodatnu slatkoću, po ukusu)
- prstohvat cvijeta soli
Po želji:
- Malo kokosovih pahuljica
- Komadići tamnije čokolade (min. 70%)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar