Datum objave:
19.07.2020
- Namočite heljdu s vodom barem pola sata da omekša.
- Sameljite lješnjake u sjeckalici. Prebacite u zdjelu i odvojite 2 žlice za valjanje kuglica.
- Dobro operite i ocijedite heljdu pa i nju izblendajte i dodajte samljevenim lješnjacima.
- Blendajte datulje s rastopljenim kokosovim uljem, dok ne dobijete finu glatku pastu, zatim dodajte sve ostale sastojke pa još kratko blendajte da se sastojci povežu u vlažnu ljepljivu smjesu.
- Stavite smjesu u hladnjak na pola sata da se malo stisne kako bi vam bilo lakše raditi kuglice. Uzimajte komadiće smjese veličine oraha i oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u mljeveni lješnjak ili ih stavite da odstoje pola sata u zamrzivaču pa ih ukrasite rastopljenom čokoladom.
Recept preuzet iz kuharice Moja sretna hrana by Maja Brekalo.
- 1 šalica (140 g) lješnjaka + 2-3 žlice u koje ćete uvaljati kuglice
- 1 šalica (180 g) sirove heljde
- 5 žlica kakaa
- 1 šalica datulja (12-15 kom)
- 1/2 šalice (120 ml) kokosovog ulja
- 2 prstohvata soli
- 2-3 žlice javorovog ili agavinog sirupa
- malo vanilije, po želji
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar