Zagrijte žlicu kokosovog ulja u većoj tavi. Popržite luk i češnjak, a zatim dodajte đumbir i gljive. Lagano pirjajte uz miješanje dok gljive ne omekšaju. Dodajte kuhanu kvinoju i sve skupa miješajte na vatri dok kvinoja dobije lagano zapečenu nijansu.
U šalicu s uljem polagano stavljajte kajenski papar i kušajte dok ne dostignete vama odgovarajuću ljutinu.
Ulje možete čuvati u hladnjaku za kasniju upotrebu najmanje tjedan dana i koristiti ga za preljeve, marinade ili umake.
Količina je dovoljna za dva veća obroka. Servirajte na tanjur ili u zdjelicu, po želji ukrasite s peršinom, a chili ulje i tamari servirajte posebno kao opcije za preljev.
- 1 žlica kokosovog ulja bez mirisa
- 1/2 crvenog luka (srednje veličine), usitnjeni
- 3 češnja češnjaka, usitnjeni
- 1/2 žlice sitno naribanog korjena đumbira
- 30 g gljiva narezanih prema želji
- 2 šalice kuhane i ohlađene kvinoje
- Tamari
- 1 žličica chilija u prahu (kajenski papar)
- 1/2 šalice lanenog, hladno prešanog ulja
- Svježi peršin za ukras
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar