Puding od bijele čokolade
Isprobaj super recept Ive Savić, koju ćeš pronaći na instagram profilu @culinarypostcards, za najkremastiji veganski puding od bijele čokolade.
10min
Vrlo jednostavna priprema
Datum objave:
28.06.2021
- Posudice u kojima ćete poslužiti puding namočite s vodom i ostavite sa strane.
- Dio napitka od soje odlijte u manju posudicu i dodajte mu tapiokin škrob i agar agar. Ostavite sa strane.
- U manji lonac stavite šećer, napitak, kakao maslac i sol.
- Zagrijavajte na laganoj vatri dok se šećer i kakao maslac ne rastope.
- Maknite s vatre pa dodajte onaj odvojeni dio napitka (v. 2), miješajući žustro s pjenjačom.
- Vratite lonac na laganu vatru i kuhajte puding, miješajući. Nakon što zakuha, kuhajte ga još 2 minute.
- Izlijte puding u posudice, pustite da se malo ohladi na sobnoj temperaturi pa premjestite u frižider da se potpuno ohladi i stisne.
- Poslužite uz bobičasto voće.
Fotografija: Iva Savić@culinarypostcards
- 480 ml napitka od soje, nezaslađenog
- 70 g kakao maslaca
- 70 g brezinog šećera (povećajte količinu za 20-30g ako volite slađe)
- 6 g tapioka škroba
- 2 g agar agara u prahu
- prstohvat soli
- ½ mahune vanilije ili malo ekstrakta, po želji