Za ovaj recept možete koristiti miks vama najdražih gljiva, a ja volim spajati bukovače, shiitake i portabello šampinjone.
60min
Srednje složena priprema
Datum objave:03.09.2024
Gljive očistimo, prebrišemo suhom krpom i odrežemo tvrde dijelove. Pripremimo marinadu od tamarija, maslinovog ulja i javorovog sirupa. Po narezanim gljivama, prelijemo marinadu i ostavimo pola sata da se izmarinira.
Na sezamovom ulju prodinstati luk, češnjak, mrkvu i korijen peršina. Zaliti vinom i pričekati da alkohol ispari.
Gljive izvaditi iz marinade, ubaciti u lonac, dodati 2 dl pasate, lovor list, papar, ružmarin i kuhati sve zajedno na laganoj vatri oko 30 min.
Dodati soli ako bude potrebno i jednu žličicu agave na kraju.
Poslužiti s tjesteninom, palentom ili smeđom rižom.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar