Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Raw carrot cake s đumbirom
Maja Brekalo

Raw carrot cake s đumbirom

bio&bio ambasadroica Maja Brekalo ti donosi recept za raw tortu s mrkvom i osvježavajućom kremom od indijskih oraščića i đumbira. Uslast!

30min
Srednje složena priprema
Datum objave: 12.11.2021
  1. Indijske oraščiće namači u vodi najmanje 3 sata, a kokosovo mlijeko/kremu rashladi u hladnjaku preko noći.
  2. Dno kalupa za tortu promjera 20 cm s odvojivim rubom obloži papirom za pečenje.
  3. Krupno usitni orahe u sjeckalici, dodaj nasjeckane datulje, kokosovo ulje, vaniliju, cimet, đumbir, sol te limunovu koricu i nastavi miješati dok dobiješ vlažnu mrvičastu smjesu. Na kraju dodaj kokos, mrkvu, melasu i kratko promiješaj.
  4. Stavi smjesu u kalup i čvrsto utisni u dno kalupa. Najbolje da smjesu utisneš prstima ili žlicom koliko možeš i zatim je ravnim dnom čaše dodatno poravnaš. Stavi u zamrzivač ili hladnjak dok pripremaš kremu.
  5. Operi i dobro ocijedi indijske oraščiće. Otvori pažljivo kokosovo mlijeko i stavi u blender samo čvrsti dio. Ako koristiš kokosovu kremu umjesto mlijeka, izdvoji 1 šalicu i stavi u blender.
  6. Dodaj indijske oraščiće i ostale sastojke, pa blendaj dok ne dobiješ glatku kremu. Možda ćeš trebati stati nekoliko puta, promiješati i nastaviti blendati.
  7. Prelij kremu preko podloge. Oprezno protresi kalup da se krema uredno rasporedi i površina zagladi te lagano lupni nekoliko puta kalupom po stolu kako bi nestali mjehurići iz kreme.
  8. Kalup prekrij i ostavi preko noći u hladnjaku ili 4-6 sati u zamrzivaču.
  9. Po želji, rashlađenu tortu ukrasi mljevenim orasima i kokosom. Što dulje torta odstoji u hladnjaku, bit će čvršća i lakše će se rezati.
  10. Tortu možeš prekrivenu čuvati u hladnjaku do 10 dana ili u zamrzivaču do 4 mjeseca. U slučaju da je odlučiš zamrznuti, prije posluživanje je ostavi 30-tak minuta na sobnoj temperaturi ili najmanje sat vremena u hladnjaku. 

U Instagram Live bio&bio doživljaju pogledaj kako će Maja pripremiti ovu slasnu sirovu tortu s đumbirom.

Preporuke 0
Oduševio te proizvod ili znaš neki dobar trik za primjenu?

Vaša email adresa neće biti objavljena
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Podloga:

 

Krema:

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)