Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Raw pizza s povrćem
Kornelija Herman

Raw pizza s povrćem

Voliš pizzu? Donosimo ti nagrađeni recept darivanja #biobioljetnirecept za malo drugačiju pizzu, koja nas je oduševila. Vegansku i raw - kako je priprema Kornelija Herman.

Vrlo složena priprema
Datum objave: 06.07.2021
  1. Tijesto:
    Mokre sastojke (osim psylliuma) stavi u blender i blendaj sve dok ne dobiješ glatku smjesu. Dodaj psyllium te još nakratko blendaj. U drugu posudu stavi suhe sastojke te dodaj mješavinu mokrih sastojaka. Rukama lagano umijesi tijesto (dodaj zobeno brašno ili malo vode po potrebi). Razvuci tijesto te vlažnim rukama po ladici dehidratora oblikuj bazu pizze po želji. Suši 6-8 sati na 45 stupnjeva.
  2. Salsa umak:
    Sve sastojke ubaci u blender i začini po želji. Moguće je pripremljeni umak reducirati u dehidratoru na način da posudu sa smjesom staviš u dehidrator na cca 4 sata, povremeno miješajući.
  3. “Pečeno” povrće:
    Povrće nareži na kockice te prelij maslinovim uljem, sokom od limuna i začinima. Mariniraj u hladnjaku par sati te stavi na ladicu dehidratora na 45 stupnjeva cca 4 sata.
  4. Raw “kobasice”
    Sve sastojke ubaci u multipraktik. Dobivenu smjesu položi na ladicu dehidratora u tanjem sloju i dehidriraj 8 sati na 45 stupnjeva. Nakon što se smjesa osuši izreži je na željenu veličinu.

Od pripremljenih i dehidriranih komponenti složi pizzu (salsa umak, povrće...) te dodaj rikolu, matovilac ili radič.
Ukoliko nemaš dehidrator sve dijelove pizze možeš osušiti u pećnici s ventilatorom, na najnižoj temperaturi.

Sastojci za tijesto:


Sastojci za salsa umak:


Sastojci za “pečeno” povrće:

  • 1 tikvica
  • 1 paprika
  • 2 šalice cherry rajčica
  • ½ glavice luka
  • 1-2 veće portabello gljive
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 limuna
  • sol, papar, tamari, začini po želji

 

Sastojci za raw “kobasice” od povrća

  • ½ šalice svježih rajčica
  • ½ šalice batata ili muškatne tikve
  • ½ šalice sušenih rajčica
  • 1 crvena paprika
  • 1/3 šalice portabello gljiva
  • 1 žlica prehrambenog kvasca
  • 1 žlica smljevenih lanenih sjemenki
  • 1 zličica javorovog sirupa ili 2-3 datulje
  • ½ žlice maslinovog ulja
  • ½ žlice jabučnog octa
  • sol, papar, tamari po želji
bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)