"Posebnost ovog kolača nije samo u njegovom božanstvenom, kremastom, laganom i osvježavajućem poznatom okusu cheese kreme, niti u igrama roza boje (zbog malina) s neutralnim (od indijskih oraščića), već u određenom načinu pripreme. Naime, ova sirova cheesecake torta (medium razine) radi se od fermentiranog veganskog sira." - Mihaela Brijak
Priprema
1. Prvo pripremi koru za tortu.
Izmiksaj bademe do brašna, dodaj ostale sastojke za koru i miksaj dok se smjesa ne poveže u jednu kuglu. Smjesu rasporedi po kalupu za tortu, utisni rukama te je zadnjom stranom žlice izravnaj.
2. Napravi kremasti "sir" od indijskih oraščića.
Izmiksaj indijske oraščiće s probiotikom u prahom i malo tekućine da se stvori gusta smjesa. Smjesu prebaci u zdjelu te ju prekrij prozirnom folijom. Zdjelu ostavi 12 do 20 sati na toplom mjestu, može i na dehidratoru. Možeš je koristiti odmah ili u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 10 dana (u zamrzivaču nekoliko mjeseci).
3. Pripremi kremu od napravljenog "sira" i malina.
Sve sastojke za kremu osim malina pomiješaj u blenderu dok ne dobiješ glatku i kremastu smjestu. Ako je smjesa pre gusta, još malo izmiksaj dok se kokosovo ulje ne rastopi. Izdvoji pola smjese i u nju dodaj 1 šalicu malina te ju izmiksaj u blenderu.
U kalup preko kore prelij cheese kremu (bez malina), a preko nje kremu od malina. S malom žličicom poravnaj kremu, te uz pomoć štapića ili čačkalice dekoriraj po želji. Iskoristi malo bijele kreme za iscrtavanje ili ukasi svježim voćem i začinima.
Tortu možeš čuvati u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču nekoliko mjeseci.
Postupak pripreme pogledaj ovdje.
Za koru za tortu:
- 1 šalica badema
- 3 žlice agavinog sirupa
- 1 žličica soka od limuna
Za fermentirani "sir" od indijskih oraščića:
- 1 šalica natopljenih indijskih oraščića
- 1-2 žličice probiotika u prahu
- 1/4 do 1⁄2 šalice vode
Za kremu:
- fermentirani sir od indijskih oraščića
- 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
- 2 žlice kakao maslaca
- 1/3 šalice xyilitola u prahu
- 1 žlica soka od limuna
- Prstohvat soli za ravnotežu
- 1 i 1/2 žlica tople vode
- 1 šalica malina
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar