Kategorije
Početna Recepti Raw Vegan Cheesecake
Mihaela Brijak Gutierrez, raw sweets chef

Raw Vegan Cheesecake

Isprobaj ovu slasnu vegansku cheesecake tortu stručnjakinje za raw slastice Mihaele.

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 08.01.2021

"Posebnost ovog kolača nije samo u njegovom božanstvenom, kremastom, laganom i osvježavajućem poznatom okusu cheese kreme, niti u igrama roza boje (zbog malina) s neutralnim (od indijskih oraščića), već u određenom načinu pripreme. Naime, ova sirova cheesecake torta (medium razine) radi se od fermentiranog veganskog sira." - Mihaela Brijak

Priprema

1. Prvo pripremi koru za tortu.

Izmiksaj bademe do brašna, dodaj ostale sastojke za koru i miksaj dok se smjesa ne poveže u jednu kuglu. Smjesu rasporedi po kalupu za tortu, utisni rukama te je zadnjom stranom žlice izravnaj.

2. Napravi kremasti "sir" od indijskih oraščića.

Izmiksaj indijske oraščiće s probiotikom u prahom i malo tekućine da se stvori gusta smjesa. Smjesu prebaci u zdjelu te ju prekrij prozirnom folijom. Zdjelu ostavi 12 do 20 sati na toplom mjestu, može i na dehidratoru. Možeš je koristiti odmah ili u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do 10 dana (u zamrzivaču nekoliko mjeseci).

3. Pripremi kremu od napravljenog "sira" i malina.

Sve sastojke za kremu osim malina pomiješaj u blenderu dok ne dobiješ glatku i kremastu smjestu. Ako je smjesa pre gusta, još malo izmiksaj dok se kokosovo ulje ne rastopi. Izdvoji pola smjese i u nju dodaj 1 šalicu malina te ju izmiksaj u blenderu.

U kalup preko kore prelij cheese kremu (bez malina), a preko nje kremu od malina. S malom žličicom poravnaj kremu, te uz pomoć štapića ili čačkalice dekoriraj po želji. Iskoristi malo bijele kreme za iscrtavanje ili ukasi svježim voćem i začinima.

Tortu možeš čuvati u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču nekoliko mjeseci.

Postupak pripreme pogledaj ovdje.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Za koru za tortu:

  • 1 šalica badema
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 1 žličica soka od limuna
     

Za fermentirani "sir" od indijskih oraščića:

  • 1 šalica natopljenih indijskih oraščića
  • 1-2 žličice probiotika u prahu
  • 1/4 do 1⁄2 šalice vode
     

Za kremu:

  • fermentirani sir od indijskih oraščića
  • 1/2 šalice rastopljenog kokosovog ulja
  • 2 žlice kakao maslaca
  • 1/3 šalice xilitola u prahu
  • 1 žlica soka od limuna
  • Prstohvat soli za ravnotežu
  • 1 i 1/2 žlica tople vode
  • 1 šalica malina

 

Naruči sve što ti treba za recept

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel