Kategorije
Početna Recepti Rižin burek s veganskim sirom i porilukom
Marina Brekalo

Rižin burek s veganskim sirom i porilukom

Pripremi burek na malo drugačiji način. Klasične kore zamijeni rižinim papirom, a homemade svježi veganski "sir" pripremi od indijskih oraščića i sojinog kefira.

45min
Jednostavna priprema
Datum objave: 23.02.2023
  1. Indijske oraščiće isperi pod mlazom vode i ocijedi te zajedno sa svim ostalim sastojcima stavi u multipraktik i blendaj do guste zrnate strukture.
  2. Poriluk očisti, operi i izreži na sitnije komade te dodaj u veganski sir i dobro promiješaj.
  3. Dno okruglog lima za pečenje premaži maslinovim uljem i ostavi sa strane.
  4. U dovoljno veliku posudu nalij vodu u kojoj ćeš namočiti svaki list rižinog papira. Prve namočene listove slaži uz rub lima, na način da dijelom leže na dnu, a dijelom se dižu uz stranice. Na dno stavi još jedan rižin papir i preko njega nanesi nadjev.
  5. Radnju ponavljaj sve dok ne potrošiš nadjev i dok ti ne ostane samo jedan rižin papir. Tada listove koji se dižu uz rub lima spusti prema sredini, a zadnji rižin papir stavi na vrh bureka. 
  6. Pećnicu zagrij na 180*C i peci 25-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
  7. Gotovi burek ostavi da se malo prohladi pa reži na trokute i posluži.

Klikni i pogledaj kratki video u kojem je Marina u čas pripremila ovaj brzinski ručak, doručak ili međuobrok.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Sastojci za veganski sir:

 

Ostali sastojci:

Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!

bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)