- Indijske oraščiće isperi pod mlazom vode i ocijedi te zajedno sa svim ostalim sastojcima stavi u multipraktik i blendaj do guste zrnate strukture.
- Poriluk očisti, operi i izreži na sitnije komade te dodaj u veganski sir i dobro promiješaj.
- Dno okruglog lima za pečenje premaži maslinovim uljem i ostavi sa strane.
- U dovoljno veliku posudu nalij vodu u kojoj ćeš namočiti svaki list rižinog papira. Prve namočene listove slaži uz rub lima, na način da dijelom leže na dnu, a dijelom se dižu uz stranice. Na dno stavi još jedan rižin papir i preko njega nanesi nadjev.
- Radnju ponavljaj sve dok ne potrošiš nadjev i dok ti ne ostane samo jedan rižin papir. Tada listove koji se dižu uz rub lima spusti prema sredini, a zadnji rižin papir stavi na vrh bureka.
- Pećnicu zagrij na 180*C i peci 25-30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Gotovi burek ostavi da se malo prohladi pa reži na trokute i posluži.
Klikni i pogledaj kratki video u kojem je Marina u čas pripremila ovaj brzinski ručak, doručak ili međuobrok.
Sastojci za veganski sir:
- 2 šalice indijskih oraščića (namočenih 2 sata)
- 1 šalica Sojade Zamjene za kefir od soje
- 3 žlice prehrambenog kvasca
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/4 žličice dimljene paprike u prahu
- prstohvat papra
- 1 žličica soli (ili više po ukusu)
Ostali sastojci:
- 2 šalice rezanog poriluka
- 12 listova rižinog papira
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar