PočetnaReceptiRolane tikvice s tofuom i tempehom u umaku od rajčice
Juraj Močilac
Rolane tikvice s tofuom i tempehom u umaku od rajčice
za dvije osobe
45min
Srednje složena priprema
Datum objave:26.06.2025
Tikvice narežite na tanke trake, malo posolite i ostavite nekoliko minuta da puste vodu.
U međuvremenu skuhajte kvinoju u omjeru 2:1.
U loncu zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa dodajte pasiranu rajčicu, žlicu kokosovog šećera i shoyu umak pa kuhajte nekoliko minuta dok se ne zgusne. Pred kraj dodajte crno vino i kuhajte još par minuta pa skinite s plamena.
Tofu i tempeh narežite na manje i tanje prutiće pa 3 - 4 prutića zarolajte u svaku od narezanih traka tikvice.
Rolice posložite na pleh za pečenje, svaku premažite s malo maslinovog ulja i dodatno začinite s malo papra ili drugih začina po želji.
Pecite 20 - 30 minuta na 180° C pa servirajte uz kuhanu kvinoju i umak od rajčice.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar