Datum objave:
17.10.2024
Priprema
- Uključiti pećnicu na 180*C.
- Tofu izvaditi iz pakiranja i ostaviti u cjedilu kako bi uklonili višak tekućine.
- Kovrčavi kelj oprati, očistiti i ukloniti stabljiku te nožem sitno isjeckati.
- U zdjeli pomiješati tofu s začinima i limunovim sokom, dodati kelj i dobro izmiješati.
- Po želji dodatno začiniti po ukusu.
- Na dno posude za pečenje staviti i dobro zajedno izmiješati pesto rosso, pire od rajčice i rajčice izrezane na kockice i ostaviti sa strane dok pripremamo rolice.
- Tikvicu pomoću mandolina rezača izrezati na trake debljine 1mm.
- Na početak trake od tikvice staviti nadjev i zarolati.
- Gotovu rolicu staviti u umak od rajčice koji pokriva dno posude za pečenje.
- Postupak ponavljati dok ne potrošimo nadjev.
- Rolice peći 15tak minuta.
- Poslužiti tople ili hladne uz dekoraciju svježeg bosiljka.
- 1 pakiranje svilenog tofua
- 4 žlice prehrambenog kvasca
- 4 lista kovrčavog kelja (ili blitve)
- 1 žlica limunovog soka
- ½ žličice češnjaka u prahu
- ¼ žličice bijelog papra ili više po ukusu
- ½ žličice soli ili više po ukusu
- 1 tikvica
- 5 grapolo rajčica
- 1 pakiranje Pesto rosso
- 2 žlice pirea od rajčice
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar