Ova salata gotova je u trenu! Pomiješaj slanutak, prepolovi cherry rajčice, ubaci ih u zdjelu s nasjeckanom paprikom, maslinama (kombiniraj crne i zelene ili odaberi koje su ti draže) i vrhovima češnjaka. Oni su izgledom slični mladom luku, no okusom identični plodu češnjaka pa će izvrsno podići cijelu kombinaciju. Ako ti je okus češnjaka preintenzivan, zamijeni ih mladim lukom. Na kraju začini ume octom, maslinovim uljem i bosiljkom/origanom.
Napomena: Ako prvi put radiš s Umeboshi octom, pripazi na količinu i ne dodaj sol jer je on kiselkasto-slanog okusa. Posebno ga volimo ljeti upravo zato što nam za vrućih dana ne treba previše soli ;)
- 1 limenka slanutka
- cherry rajčice (5-6 kom)
- masline bez koštica
- 1 paprika
- 2 žlice Umeboshi octa
- 1 žličica maslinovog ulja
- vrhovi češnjaka ili mladi luk
- sušene rajčice (opcionalno)
- prstohvat bosiljka i/ili origana
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!