Salata od bulgura, leće i arame algi
Donosimo ti recept za cjelovitu salatu s umakom od naranče i tamarija koju je na Festivalu zdravlja pripremila Anita Matić Delić. Hvala našoj #glumicipakuha na ovom kreativnom receptu!
- Zakuhaj vodu pa dodaj prstohvat soli i bulgur. Potom smanji izvor topline i kuhaj otprilike 10 minuta tj. koliko piše na pakiranju. Kad se bulgur skuha pusti da se ohladi.
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Bademe stavi na lim za pečenje i peci 12 do 14 minuta (ovisi o jačini pećnice). Kad se ohlade nasjeckaj ih.
- Arame alge operi, stavi u lonac, dodaj vode toliko da ih prekrije i zakuhaj. Kad voda prokuha, smanji izvor topline i kuhaj 20 do 30 minuta. Nakon kuhanja alge procijedi i pusti da se ohlade.
- Mrkvu naribaj, a ostalo povrće nasjeckaj.
- Napravi umak tako da sve sastojke staviš u čašu i dobro izmiješaš.
- U velikoj zdjeli stavi bulgur, leću, povrće, arame alge, sjeckane bademe i brusnice. Prelij ih umakom i sve dobro promiješaj.
- Po želji dodaj svježi bosiljak, timijan ili peršin.
Klikni i pogledaj Instagram Live bio&bio doživljaj s Festivala zdravlja gdje nam je bio&bio ambasadorica Anita Matić Delić pripremila ovu osvježavajuću salatu za vruće ljetne dane!
- 1 šalica bulgura
- 2 šalice vode
- 1 šalica kuhane leće
- 1/2 šalice arame algi
- 2-3 mlada luka
- 1 mrkva
- 1 krastavac
- 1 šalica cherry rajčica
- 1/2 šalice badema
- svježa salata po želji
Umak za salatu:
- sok od 1/2 naranče
- 3 žlice aceto balsamico
- 2 žlice tamarija
- 2 žlice maslinovog ulja
- malo papra
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar