Opranu leću pomiješati s temeljcem, dodati kombu algu i češnjak i kada zakuha, kuhati na laganoj vatri (ne do kraja poklopljeno tako da para može izlaziti), 20-25 minuta. Leća treba biti skuhana i mekana dovoljno da se može jesti, ali je važno da zadrži oblik i ne postane kašasta. Dok se leća kuha, pomiješajte sve sastojke za preljev. Nasjeckajte kopar, vlasac, naribajte rotkvice i mrkvu te prerežite cherry rajčice. Pripremite rikulu.
Leću procijedite od viška temeljca/tekućine i raširite da se ohladi. Odvojite kombu algu i češnjak (njih ne koristite u salati). Pomiješajte ohlađenu leću s povrćem i preljevom te po želji dodajte soli i papra. Naravno, leću možete kombinirati i s ostalim varijantama korjenastog, zelenog lisnatog povrća i začina. U slast!
- 4 šalice temeljca od povrća
- ½ trakice kombu alge
- 3 režnja češnjaka
- 1 šalica oprane leće
- 1/2 čajne žlice soli
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog svježeg kopra
- 1 jušna žlica sitno sjeckanog vlasca
- 5 cherry rajčica prepoloviti
- 3 rotkvice (naribati na krupno)
- 1 manja mrkva (naribana na krupno)
- 1 šaka rikule
Preljev:
- 2 jušne žlice maslinovog ulja
- 1 jušna žlica umeboshi octa
- 1 jušna žlica dojon senfa
- 1 jušna žlica limunovog soka
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar