Salata od leće s crvenim tofuom
Recept za odličan ljetni obrok, prilog ili međuobrok donosi ti bio&bio ambasadorica, Maja Brekalo! Brzinska proteinska salata s lećom, rikolom, maslinama i crvenim tofuom.

- Rikolu dobro operi i posuši na kuhinjskom papiru.
- Smeđu leću procijedi i operi, a tofu izreži na kockice.
- Sezam prži na suhoj tavi dok ne krene puštati miris i pucketati.
- Tostirani sezam prebaci u zdjelicu i dodaj žličicu umeboshi začina. Promješaj i pusti da se začin prožme sa sezamom i osuši.
- Rikolu, leću, masline, tofu i bosiljak posloži na tanjur ili u zdjelu, a sve sastojke za umak stavi u teglicu i dobro promućkaj.
- Salatu preliji umakom, pospi sezamom i dodaj mini rajčice.
Istaknuti omjeri dovoljni su za dvije porcije salate.
- 1 konzerva smeđe leće
- 200g tofu rosso s maslinama i rajčicama
- Šaka okoštenih maslina
- Rikola ili neka druga mlada salata
- 1/2 šalice sezama
- 1 žličica umeboshi začina (ocata)
- Svježi bosiljak
- Mini rajčice, po želji
Umak:
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica umeboshi začina (octa)
- 1/2 žlice aceto balzamica
- 1 žličica javorovog ili agavinog sirupa
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar