Datum objave:
07.04.2025
- Skuhajte pir prema uputama na pakiranju – obično se kuha oko 30 minuta u slanoj vodi, dok ne omekša. Ocijedite i ostavite da se ohladi.
- Pripremite povrće: Papriku, tikvicu i batat narežite na kockice. Cherry rajčice prerežite na pola.
- Pecite povrće: Stavite narezano povrće na pleh obložen papirom za pečenje, prelijte s 1 žlicom maslinovog ulja, pospite origanom, soli i paprom. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta dok ne omekša i lagano se zapeče.
- Napravite preljev: Pomiješajte 1 žlicu maslinovog ulja, limunov sok, nasjeckani češnjak, sol i papar.
- Složite salatu: U zdjeli pomiješajte kuhani pir, pečeno povrće, prelijte pripremljenim preljevom i lagano promiješajte. Na kraju dodajte izmrvljenu fetu i svježi peršin ili bosiljak.
- Salati se po želji mogu dodati i orašasti plodovi, avokado ili kuhane mahunarke.
Poslužite i uživajte!
- 200 g kuhanog pira
- 1 crvena paprika
- 1 tikvica
- 1 mali batat
- 100 g cherry rajčica
- 50 g fete
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica limunovog soka
- 1 češanj češnjaka (sitno nasjeckan)
- 1 žličica suhog origana
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin ili bosiljak za dekoraciju
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar