Šarena ljetna salata s pestom od vrhova češnjaka
Isprobaj salatu s tjesteninom,šparogama,paprikom i tofuom u ukusnom pestu od vrhova češnjaka prema recepturi majstorice veganskih jela i chefice Zrno bio bistroa.

- Suncokretove sjemenke istostiraj do rumene boje te zajedno s ostalim sastojcima za pesto u multipraktiku usitni do željenje teksture.
- Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, ocjedi i pusti da se ohladi. Za to vrijeme nasjeckaj papriku i dimljeni tofu na kockice, a kalamata masline na polovice.
- Zagrij grill tavu, stavi šparoge prethodno začinjene maslinovim uljem, solju i paprom.
- U ohlađenu tjesteninu dodaj pesto, grillane šparoge i ostalo nasjeckano povrće i sve lagano promiješaj kako bi se svi sastojci međusobno sljubili.
Na našem Instagram live bio&bio doživljaju pogledaj kako je Klara pripremila ovu ukusnu ljetnu tjesteninu.
Pesto od vrhova češnjaka:
- 200g vrhova mladog češnjaka
- 150g tostiranih suncokretovih sjemenki
- 1 šalica maslinovog ulja
- 2 režnja češnjaka
- sok od 1/2 limuna
- korica limuna i naranče
- prstohvat soli
- 2 žlice veganskog parmezana
Ostali sastojci:
- 250g šparoga
- 250g kuhane tjestenine farfalle (mašnice) LaBioIdea
- 1/2 šalice crvene paprika
- 1/2 šalice masline kalamata
- 1/2 šalice dimljenog tofua
- začinsko bilje za posip