Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Sarma bez mesa a.k.a. „Davidova sarma“

Sarma bez mesa a.k.a. „Davidova sarma“

Zove se „Davidova sarma“ jer je to omiljeno jelo mog sina koje već tradicionalno spravljamo u ovo doba godine a isto preporučujemo i vama.  Umjesto mesa koristite seitan ili tempeh.  Ako još niste kušali, svakako probajte!  Vrlo je ukusno a i jednostavno za spravljanje pa uključite i svoju djecu.  Zajedničko motanje rolica za sarmu  može biti zabavan ritual zajedničkog kuhanja.  Ukusna sarma bez mesa spravlja se ovako. Odrežite ili stanjite srednji dio listova kupusa da se lakše mogu savijati. Na ulju propirjajte luk i češnjak pa ostavite na stranu. Ukoliko koristite tempeh narežite ga na sitne kockice, marinirajte tamarijem pa popržite u ulju i ocijedite na salveti. Seitan narežite na kockice i propirjajte s lukom i češnjakom. Pomiješajte tempeh s lukom, rižom i paprom pa podijelite na dvanaest dijelova tj. zamotajte 12 rolica u lišće kiselog kupusa. Rolice poslažite u posudu. U vodi razmutite prah temeljca i dodajte kupus narezan na rezance. Rasporedite smjesu na dno posude pa na to poslažite sarme. Kada zakuha smanjite vatru i kuhajte poklopljeno na laganoj vatri 30-35 minuta.
Poslužite uz jedan od ukusnih beskvasnih kruhova s eko imanja Zrno i uživajte!

Preuzeto iz Planetopijine kuharice Zima, Jadranke Boban Pejić.   Fotografija: Dag Oršić Stilistica: Željka Fordren-Jambrešić

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 10 sastojaka

12 listova kiselog kupusa
2 žlice ulja
4 šalice kuhane riže
400 g seitana ili tempeha
1 glavica luka narezanog na kockice
3 režnja češnjaka, protisnutog
¼ žličice bijelog papra
3 žlica praha temeljca od povrća
4 šalice vode
1 šalica kiselog kupusa, narezanog na rezance

Na vrh