U mirisu i okusu ove savijače često uživamo i predlažemo da je svakako probate. Isplati se uložiti vrijeme u cijeli postupak izrade tijesta jer okus i rezultat je divan :)
- Umijesiti tijesto s malo soli i vode da bude mekano, podijeliti u dva dijela i ostaviti poklopljeno pola sata da odmori.
- U drugu zdjelu dodati naribani tofu, tikvu (npr pomiješanu hokaido i muškatnu) ili blanširanu koprivu, te začiniti s odabranim začinima.
- Podijeliti količinu za dva tijesta. Razvaljati tijesto u veličini pola stola, nožem odrezati krajeve, nauljiti i rasporediti tofu i tikvu po cijeloj površini.
- Rolati istovremeno s oba kraja da se dobije dvostruka rola, zaviti je u obliku slova "u" i staviti na nauljen lim za pečenje. Ponoviti postupak s drugom polovicom tijesta i materijala.
- Peći na 180°C 35 minuta.
- Poslužite uz fini jogurt od soje, čašu hladnog napitka od zobi ili po želji.
Uživajte i pozdrav od dubrovačke bio&bio ekipe :)
Za 4 osobe:
- 1/2 kg brašna polubijelog
- 0,45 kg naribanog svježeg tofua
- 0,70 kg oguljene i naribane tikve
- ili 1/2 kg blanširane koprive
- 1 žličica začina za juhe i umake u prahu
- malo soli, papra i chilli papričice u prahu
- Ulje suncokret za prženje
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar