Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Cvjetača na roštilju sa začinima
Hrvoje Krajnović, učitelj kuhanja

Cvjetača na roštilju sa začinima

Veganski roštilj ne mora biti dosadan i predvidljiv! Isprobajte ovaj ukusan recept s cvjetačom u začinima.

20min
Jednostavna priprema
Datum objave: 18.05.2015

Cvjetaču očistiti od lišća i narezati na 3-4 odreska debljine oko 1 cm. U posudi pomiješati maslinovo ulje i limun, pa dodati sirup od agave i češnjak. U drugoj posudi pomiješati kurkumu, koricu od limuna i sol. "Odreske" od cvjetače namazati uljem i limunom i obilno posipati začinima. Staviti na zagrijanu grill tavu sa začinjenom stranom prema dolje. Namazati gornju stranu uljem i posipati začinima te poklopljeno peči 5-6 minuta. Otklopiti i lagano okrenuti na drugu stranu i peči poklopljeno još 5 minuta ili duže ovisno o teksturi koju želite postići. Poslužite uz svježu sezonsku salatu i uživajte! 

Pridružimo se Hrvoju na zanimljivoj i prefinoj radionici 21. i 23.05. "Vege roštilj" koju vodi s nutricionistkinjom Jasminom Vrbanec! Predbilježite se i pogledajte što ćemo fino roštiljati i kušati!  

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaš email neće biti objavljen i koristiti će se samo u svrhu odgovaranja na Vaš komentar
Nema komentara. Budi prvi!

1 cvjetača
Sok i korica 1 organskog limuna
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka sitno nasjeckanog
1 žličica sirupa od agave
2 žličice kurkume
Prstohvat soli

 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)