Cvjetaču očistiti od lišća i narezati na 3-4 odreska debljine oko 1 cm. U posudi pomiješati maslinovo ulje i limun, pa dodati sirup od agave i češnjak. U drugoj posudi pomiješati kurkumu, koricu od limuna i sol. "Odreske" od cvjetače namazati uljem i limunom i obilno posipati začinima. Staviti na zagrijanu grill tavu sa začinjenom stranom prema dolje. Namazati gornju stranu uljem i posipati začinima te poklopljeno peči 5-6 minuta. Otklopiti i lagano okrenuti na drugu stranu i peči poklopljeno još 5 minuta ili duže ovisno o teksturi koju želite postići. Poslužite uz svježu sezonsku salatu i uživajte!
Pridružimo se Hrvoju na zanimljivoj i prefinoj radionici 21. i 23.05. "Vege roštilj" koju vodi s nutricionistkinjom Jasminom Vrbanec! Predbilježite se i pogledajte što ćemo fino roštiljati i kušati!
1 cvjetača
Sok i korica 1 organskog limuna
2 žlice maslinovog ulja
1 režanj češnjaka sitno nasjeckanog
1 žličica sirupa od agave
2 žličice kurkume
Prstohvat soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar