Priprema hrskavih kriški mladog krumpira:
- Operite mladi krumpir i narežite ga na tanke kriške (oko 0,5 cm debljine). Nije potrebno guliti koru.
- U većoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, dimljenu papriku, češnjak u prahu, sol i papar.
- Dodajte kriške krumpira u zdjelu i dobro ih promiješajte kako bi se ravnomjerno prekrile začinima.
- Zagrijte pećnicu na 200°C i rasporedite kriške krumpira na lim obložen papirom za pečenje.
- Pecite oko 25-30 minuta, povremeno ih okrećući, dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave.
Priprema odreska od svježeg seitana:
- Svježi seitan narežite na deblje ploške (odreske) – svaki odrezak treba biti oko 1-1,5 cm debljine.
- U zdjeli pomiješajte dimljenu papriku, origano, češnjak u prahu, sol i papar. Dodajte sok od pola limuna i povrtni temeljac, dobro promiješajte.
- Stavite odreske od seitana u mješavinu začina i ostavite da se mariniraju oko 10-15 minuta (ako imate više vremena, možete ih ostaviti duže).
- U tavi zagrijte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Stavite odreske od seitana u tavu i pecite ih 3-4 minute sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Ako je potrebno, dodajte još malo povrtnog temeljca ili vode tijekom pečenja da se odrezci ne osuše.
Posluživanje:
- Na tanjur stavite hrskave kriške mladog krumpira.
- Na krumpir stavite pečeni odrezak od svježeg seitana.
- Ukrasite s malo svježeg peršina za dodatnu svježinu i boju.
Svježi seitan se brzo kuha i peče, pa je ovaj recept brz i jednostavan, a nudi odličan okus i teksturu. Ako želite obogatiti jelo, možete poslužiti uz pečeno povrće po izboru, poput tikvica, mrkve ili zelenih mahuna.
Sastojci za odrezak od svježeg seitana:
- 250 g svježeg seitana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice origana
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- Sol i papar po ukusu
- 1/2 limuna (za sok)
- 1/4 šalice povrtnog temeljca (ili vode)
Sastojci za hrskave kriške mladog krumpira:
- 500 g mladog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- Sol i papar po ukusu
- Svježi peršin (za ukras)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar