Sve sastojke umaka kuhajte neprestano miješajući u malom loncu na najmanjoj vatri. Ostavite da se ohladi. Lagano nauljite grill tavu i stavite na srednje jaku vatru.
Kriške tempeha premažite umakom s obje strane i položite na tavu. Pecite ih sve dok im rubovi ne postanu smeđi, odnosno 4 minute sa svake strane.
Luk i papriku pomiješajte s umakom i rasporedite po tavi. Kuhajte ih neprestano miješajući sve dok ne počnu poprimati smeđu boju, 6-7 minuta. Prerežite peciva, zatim u njih stavite salatu i komad rajčice.
Na sve stavite krišku tempeha i na njega mješavinu luka i paprike. Odmah poslužite.
Preuzeto iz Planetopijine kuharice NA BRZINU, autorice Christine Pirello
Recept za 4 porcije
Barbecue umak
1∕3 šalice koncentrata rajčice
2 žličice izvorske ili filtrirane vode
1 žlica rižinog slada
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica jabučnog octa
1 žličica gorušice Dijon
½ žličice čili praha
½ žličice sojina umaka
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
Sendvič
320 g tempeha, 4 odreska
maslinovo ulje
1 crveni luk, narezan na
polumjesece
2 pečene crvene paprike, narezane
na trake
4 integralna peciva za burgere
4 lista zelene salate
4 kriške rajčice
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar!