Filtriranje
Web trgovina
0800 246 246
Pon - Pet od 8 do 16h
Početna Recepti Sendviči s grilanim tempehom
Christina Pirello

Sendviči s grilanim tempehom

Brz i jednostavan, te posve zdrav, ovaj je specijalitet savršen za obrok na poslu ili lijeno poslije podne kod kuće.

10min
Jednostavna priprema
Datum objave: 25.04.2013

Sve sastojke umaka kuhajte neprestano miješajući u malom loncu na najmanjoj vatri. Ostavite da se ohladi. Lagano nauljite grill tavu i stavite na srednje jaku vatru.

Kriške tempeha premažite umakom s obje strane i položite na tavu. Pecite ih sve dok im rubovi ne postanu smeđi, odnosno 4 minute sa svake strane.

Luk i papriku pomiješajte s umakom i rasporedite po tavi. Kuhajte ih neprestano miješajući sve dok ne počnu poprimati smeđu boju, 6-7 minuta. Prerežite peciva, zatim u njih stavite salatu i komad rajčice.

Na sve stavite krišku tempeha i na njega mješavinu luka i paprike. Odmah poslužite.

Preuzeto iz Planetopijine kuharice NA BRZINU, autorice Christine Pirello

Komentari 0
Pošaljite svoj komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena
Nema komentara. Budi prvi!

Recept za 4 porcije

Barbecue umak
1∕3 šalice koncentrata rajčice
2 žličice izvorske ili filtrirane vode
1 žlica rižinog slada
1 žličica maslinovog ulja
1 žličica jabučnog octa
1 žličica gorušice Dijon
½ žličice čili praha
½ žličice sojina umaka
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckana

Sendvič
320 g tempeha, 4 odreska
maslinovo ulje
1 crveni luk, narezan na
polumjesece
2 pečene crvene paprike, narezane
na trake
4 integralna peciva za burgere
4 lista zelene salate
4 kriške rajčice


 

bioNewsletter
Zdrave ideje i savjeti stižu direktno na mail.
Newsletter šaljemo jednom tjedno, ni mi ne volimo spam :)
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)