Shiitake gljive se na Dalekom istoku smatraju eliksirom zdravlja i često se koriste u prehrani kao nutritivno bogata namirnica vrijednog vitaminsko-mineralnog sastava ali i kao izvor biljnog proteina. Volite li jela iz woka, kušajte ovaj recept, a s vrstom povrća možete eksperimentirati :)
Shiitake gljive namočite u vodi 30 minuta da omekšaju. Odrežite stručak, koji se ne koristi, a klobuk narežite na trakice. Na svijetlom sezamovom ulju pirjajte luk, mrkvu i kukuruz te dodajte gljive. Podlijte vodom i posolite. Ostavite poklopljeno da se kuha 5 minuta. Otvorite i dodajte brokulu.
Promiješajte i ostavite 2-3 minute da se brokula skuha. U žlici hladne vode otopite kuzu, pa ga dodajte u povrće.
Poslužite dok je još toplo. U slast!
10-ak sušenih shiitake gljiva
1 žlica svijetlog sezamovog ulja
1 luk narezan na tanke polumjesece
1 mrkva narezana na tanke ploške
1 brokula narezana na tanke ploške
1 staklenka kukuruza
1,5 dcl vode
sol
1 žličica kuzua
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar