Mija Šoškić je kreativna majstorica spravljanja zdrave i ukusne hrane u koju su se mnogi zaljubili! Vi ste sljedeći! :) Mia za svoje goste kreira slasna cjelovita i veganska jela u poznatom splitskom zdravljaku Makrovega i kavani Upcafe. Specijalnost su joj slastice. Pripremite se za zdravi užitak!
Za "biskvit": Datulje natopiti u vodi minimalno 4 sata i ocijediti, a vodu sačuvati kao zaslađivač za neku drugu slasticu. Smiksati datulje u multipraktiku i dodati 3,5 šalice sitno mljevenih oraha i 2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja. U škrovadi dimenzija 20x30cm prethodno nauljenoj kokosovim uljem, mokrim rukama utisnuti biskvit i odmah ga staviti u zamrzivač na kratko ili u frižider na sat do dva.
Za kremu: U toploj kupelji otopiti kokosovo ulje. Pomiješati sve sastojke i premazati na biskvit. Posuti konopljinim sjemenkama i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Rezati na kockice i poslužiti hladno. Može stajati desetak dana u frižideru. Uživajte!
Pridružite se Miji na novoj radionici kuhanja pod nazivom „Ljetne slastice od voća“! Rezervirajte svoje mjesto u zagrebačkoj Makronovi u četvrtak 11.06.2015. 17-19 sati ili petak 12.06.2015. 17-19 sati.
Broj mjesta je ograničen pa rezervirajte svoje mjesto što prije na broj telefona 01 4847 119 ili e-mail: [email protected].
Biskvit:
Za škrovadu* 20 cm x 30 cm
200 g datulja
Krema:
4 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja
1,5-2 dl sirupa od agave
Malo burbon vanilije (ili 1 vanilin šećer)
7 žlica kakao praha (ili 80 g tamne čokolade za one koji nisu striktno na sirovoj hrani)
15 žlica sjemenki konoplje
*kalup za pečenje :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar