Sirove aromatične čokoladice
bio&bio ambasadorica, Marina Brekalo, donosi recept za ukusne veganske i raw čokoladice. Tamne s mangom i narančom te bijele s limunom i lavandom. Isprobaj ih i uživaj u okusima!
20min
Jednostavna priprema
Datum objave:
06.08.2021
- U rastopljeni kakao maslac dodaj sve sastojke osim narančine korice i suhog manga, ako radiš tamne, ili korice limuna i cvjetića lavande, ako radiš bijele čokoladice. Sastojke dobro izmiješaj do svilenkaste teksture.
- Tekuću tamnu čokoladu izlij u silikonske kalupe za muffine u debljini od 1 cm i pospi komadićima suhog manga i narančine korice. Bijele čokoladice izlij na isti način i pospi limunovom koricom i cvjetićima lavande.
- Čokoladice ostavi u hladnjaku barem sat vremena.
- Izvadi ih iz kalupa i uživaj.
- Čuvaj u hladnjaku dobro umotane u papir do nekoliko dana.
Istaknuti sastojci dovoljni su za šest tamnih i šest bijelih čokoladica.
Tamne čokoladice s mangom i narančom
- 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
- 3 žlice kakaa u prahu
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 žličice tamarija
- 1/8 žličice burbon vanilije
- 1 žličica suhe naribane narančine korice
- 1 žlica sitno izrezanog suhog manga
Bijele čokoladice s limunom i lavandom
- 1/4 šalice rastopljenog kakao maslaca
- 2 žlice lukuma praha
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1/4 žličice tamarija
- 1/4 žličice soka od limuna
- 1/8 žličice burbon vanilije
- 1 kap eteričnog ulja lavande
- 1 žličica naribane suhe korice od limuna
- 1/2 žličice cvjetića lavande
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar