Sve sastojke usitnite u sjeckalici dok postignete kompaktnu, ljepljivu smjesu. Ako je smjesa previše suha, dodajte još suhog voća ili kokosova ulja. Ako vam se pak čini previše „gnjecava“ ubacite još malo orašida. Smjesu prebacite na papir za pečenje te poklopite još jednim komadom papira za pečenje. Valjkom napravite pravokutnik debljine ½ cm. Biti će potrebno da rubove povremeno popravite rukama. Kada dobijete željeni oblik ravnomjerne debljine, omotajte ga papirom i folijom pa ostavite najmanje sat vremena u hladnjaku kako bi se smjesa dodatnu stisnula. Najbolje bi bilo da miruje preko noći. Prije posluživanja smjesu narežite na pločice ili kvadrate. Ovaj desert može trajati u hladnjaku cijeli tjedan pa je odličan kao doručak ili međuobrok na poslu.
1 šalica orašida (badem, orah, lješnjak…)
1 šaka suhih brusnica
4 suhe šljive
4 datulje
1 žlica sirovog kakaa
1 žličica ekstra djevičanskog kokosovog ulja
prstohvat soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar