Tortilje su omiljena hrana svih generacija a ovo je recept za sirove tortilje s originalnim okusima. Uživat ćete u pripremi sirovih tortilja od tikvica i zlatnog lana, te okruglica s orašidima, povrćem i začinima uz veganski sir. Nikada ne bi pomislili da je povrće sirovo već obrađeno u ukusnoj marinadi i lagano dehidrirano.
Za tortilje:
- Pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte laneno brašno i miksati opet do glatke kreme.
- Ulijte smjesu na dva lista dehidratora i raširite ravnomjerno u krug po svakoj ladici.
- Dehidrirajte 8 sati na 40 °C, ili dok ćete moći oguliti sa listova dehidratora.
- Okrenite tortilje na drugu stranu i dehidrirajte 30-60 min, dok obje strane nisu suhe na dodir, ali još uvijek podatne.
Za okruglice:
- Miksajte sve sastojke u sjeckalici ili multipraktiku.
- Formirati u okruglice veličine oraha i dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 6-8 sati.
Za sir:
- Miksajte sve sastojke u blenderu do glatke kreme.
Za povrće:
- Marinirati sve sastojke nekoliko sati, a zatim dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 1-2 sata, do mekanosti.
Po želji: Ne morate marinirati i dehidrirati povrće, onda će povrće biti više hrskavo.
Napomena: Ako nemate dehidrator možete koristiti pećnicu. Savite na masni papir i dehidrirajte na najmanjoj temperaturi sa polu otvorenom pećnicom da ventilira. U pećnici će biti nešto prije gotovo.
Tortilje:
- 3 šalice oguljenih tikvica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žličice limunovog soka
- prstohvat kajenskog papra
- 1 žličica korijandara
- 1/2 žličice himalajske soli
- 1/2 šalice zlatnog lana
Okruglice:
- 1 šalica sjemenki bundeve
- 1 šalica oraha
- 2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckanog
- 1 žličica korijandara
- 8 sušenih rajčica polovice, namočene na jedan do dva sata, a zatim sjeckane
- 3 žlice svježeg korijandera
- 1 češanj češnjaka
- 1 luk crveni
- 1/4 šalice maslina
- 2 žličice origana
- prstohvat crvene paprike
- prstohvat papar
- 1/2 žličice soli
- 1 žlica soka od limuna
Veganski „sir“:
- 1/2 šalice indijskih oraščića
- 3 žlice soka od limuna
- 1 žlica tahinija
- 1/4 žličice soli
- 1/4 šalice vode
Mediteransko „grill“ povrće:
- 1/2 šalice oguljenih tikvica, narezane na trakice
- 1 crvena paprika, narezana na tanko na trakice
- 1/2 srednjeg crvenog luka, narezanog
- 1/2 šalice svježe rajčice, narezane
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica soka od limuna
- 1/4 žličice himalajske soli
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar