Kategorije
Početna Recepti Sirove tortilje s orašidima, povrćem i začinima
Mihaela Devescovi

Sirove tortilje s orašidima, povrćem i začinima

Ove sočne i ukusne sirove tortilje ćete sigurno poželjeti jesti ponovno.

60min
Srednje složena priprema
Datum objave: 06.05.2013

Tortilje su omiljena hrana svih generacija a ovo je recept za sirove tortilje s originalnim okusima.  Uživat ćete u pripremi sirovih tortilja od tikvica i zlatnog lana, te okruglica s orašidima, povrćem i začinima uz veganski sir. Nikada ne bi pomislili da je povrće sirovo već obrađeno u ukusnoj marinadi i lagano dehidrirano.

Za tortilje:

  1. Pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte laneno brašno i miksati opet do glatke kreme.
  2. Ulijte smjesu na dva lista dehidratora i raširite ravnomjerno u krug po svakoj ladici.
  3. Dehidrirajte 8 sati na 40 °C, ili dok ćete moći oguliti sa listova dehidratora.
  4. Okrenite tortilje na drugu stranu i dehidrirajte 30-60 min, dok obje strane nisu suhe na dodir, ali još uvijek podatne.

Za okruglice:

  1. Miksajte sve sastojke u sjeckalici ili multipraktiku.
  2. Formirati u okruglice veličine oraha i dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 6-8 sati.

Za sir:

  1. Miksajte sve sastojke u blenderu do glatke kreme.

Za povrće:

  1. Marinirati sve sastojke nekoliko sati, a zatim dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 1-2 sata, do mekanosti.

Po želji: Ne morate marinirati i dehidrirati povrće, onda će povrće biti više hrskavo.

 

Napomena: Ako nemate dehidrator možete koristiti pećnicu. Savite na masni papir i dehidrirajte na najmanjoj temperaturi sa polu otvorenom pećnicom da ventilira. U pećnici će biti nešto prije gotovo.

Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno

Tvoj email neće biti objavljen i koristi se samo u svrhu odgovaranja na tvoj komentar / recenziju.
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.

Tortilje:

Okruglice:

Veganski „sir“:

Mediteransko „grill“ povrće:

  • 1/2 šalice oguljenih tikvica, narezane na trakice
  • 1 crvena paprika, narezana na tanko na trakice
  • 1/2 srednjeg crvenog luka, narezanog
  • 1/2 šalice svježe rajčice, narezane
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 1/4 žličice himalajske soli

Prijavi se na naš newsletter - poklanjamo kupon s 10% popusta za nove pretplatnike!

bio&bio trgovine (25)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Pogledaj lokacije trgovina
Naruči putem weba, plati i preuzmi u trgovini
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Zatvori

Vaša privatnost i osobni podaci su nam bitni. Sukladno novoj Općoj uredbi o zaštiti podataka ažurirali smo naše Uvjete kupnje.

Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Više o Uvjetima kupnje pročitajte ovdje.
Više o Pravilima o korištenju kolačića pročitajte ovdje.

Postavke o kolačićima možete urediti i/ili ažurirati ili obrisati prilikom svakog posjeta našoj stranici. O svemu više pročitajte u Pravilima o korištenju kolačića.

Google maps
Live chat
Sendgrid

Google tag manager
Google analytics
Google ecommerce
Facebook pixel