Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Sirove tortilje s orašidima, povrćem i začinima

Sirove tortilje s orašidima, povrćem i začinima

Tortilje su omiljena hrana svih generacija a ovo je recept za sirove tortilje s originalnim okusima.  Uživat ćete u pripremi sirovih tortilja od tikvica i zlatnog lana, te okruglica s orašidima, povrćem i začinima uz veganski sir. Nikada ne bi pomislili da je povrće sirovo već obrađeno u ukusnoj marinadi i lagano dehidrirano.

Za tortilje: Pomiješajte sve sastojke u blenderu. Dodajte laneno brašno i miksati opet do glatke kreme. Ulijte smjesu na dva lista dehidratora i raširite ravnomjerno u krug po svakoj ladici. Dehidrirajte 8 sati na 40 °C, ili dok ćete moći oguliti sa listova dehidratora. Okrenite tortilje na drugu stranu i dehidrirajte 30-60 min, dok obje strane nisu suhe na dodir, ali još uvijek podatne.

Za okruglice: Miksajte sve sastojke u sjeckalici ili multipraktiku.

Formirati u okruglice veličine oraha i dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 6-8 sati.

Za sir: Miksajte sve sastojke u blenderu do glatke kreme.

Za povrće: Marinirati sve sastojke nekoliko sati, a zatim dehidrirajte na listu dehidratora na 40 °C 1-2 sata, do mekanosti.

Po želji: Ne morate marinirati i dehidrirati povrće, onda će povrće biti više hrskavo.

Napomena: Ako nemate dehidrator možete koristiti pećnicu. Savite na masni papir i dehidrirajte na najmanjoj temperaturi sa polu otvorenom pećnicom da ventilira. U pećnici će biti nešto prije gotovo.

Vrijeme pripreme 60 min
Složenost Srednje složena priprema
Sastojci 41 sastojaka

Tortilje:
3 šalice oguljenih tikvica
3 žlice maslinovog ulja
2 žličice limunovog soka
prstohvat kajenskog papra
1 žličica korijandara
1/2 žličice himalajske soli
1/2 šalice zlatnog lana

Okruglice:
1 šalica sjemenki bundeve
1 šalica oraha
2 žlice svježeg kopra, sitno nasjeckanog
1 žličica korijandara
8 sušenih rajčica polovice, namočene na jedan do dva sata, a zatim sjeckane
3 žlice svježeg korijandera
1 češanj češnjaka
1 luk crveni
1/4 šalice maslina
2 žličice origana
prstohvat crvene paprike
prstohvat papar
1/2 žličice soli
1 žlica soka od limuna

Veganski „sir“:
1/2 šalice indijskih oraščića
3 žlice soka od limuna
1 žlica tahinija
1/4 žličice soli
1/4 šalice vode

Mediteransko „grill“ povrće:
1/2 šalice oguljenih tikvica, narezane na trakice
1 crvena paprika, narezana na tanko na trakice
1/2 srednjeg crvenog luka, narezanog
1/2 šalice svježe rajčice, narezane
3 žlice maslinovog ulja
1 žlica soka od limuna
1/4 žličice himalajske soli
 

Na vrh