Jadranka Boban Pejić, stručnjakinja za prirodnu prehranu
Sjajna slatka cikla
Probajte ciklu na nov način s koprom, kuzuom i umeboshi octom.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:25.11.2015
Operite ciklu i narežite je na tanke ploškice.
Na maslinovom ulju propirjajte ciklu s umeboshi octom dok ne postane sjajna.
Dodajte vodu, samo da prekrije dno posude, smanjite vatru i poklopljeno pirjajte ciklu 20-ak minuta.
Povremeno provjerite treba li dodati malo vode da ne zagori (to ovisi o jačini vatre).
Dodajte tamari, mirin i kopar i kuhajte još 2-3 minute. U pola šalice vode (1 dl) razmutite kuzu pa umiješajte u ciklu. Ako je pregusto, dodajte još malo vode.
Na kraju po želji možete posuti s još malo svježeg kopra.
Recept i fotografija preuzeti iz knjige Prirodno bez glutena, Jadranka Boban Pejić, Zagreb, 2014.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar