Jadranka Boban Pejić, stručnjakinja za prirodnu prehranu
Sjajna slatka cikla
Probajte ciklu na nov način s koprom, kuzuom i umeboshi octom.
30min
Jednostavna priprema
Datum objave:25.11.2015
Operite ciklu i narežite je na tanke ploškice. Na maslinovom ulju propirjajte ciklu s umeboshi octom dok ne postane sjajna. Dodajte vodu, samo da prekrije dno posude, smanjite vatru i poklopljeno pirjajte ciklu 20-ak minuta. Povremeno provjerite treba li dodati malo vode da ne zagori (to ovisi o jačini vatre). Dodajte tamari, mirin i kopar i kuhajte još 2-3 minute. U pola šalice vode (1 dl) razmutite kuzu pa umiješajte u ciklu. Ako je pregusto, dodajte još malo vode.
Na kraju po želji možete posuti s još malo svježeg kopra.
Recept i fotografija preuzeti iz knjige Prirodno bez glutena, Jadranka Boban Pejić, Zagreb, 2014.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Whatsapp
Viber
Pošalji prijatelju na email
Preporuke 0
Tvoje mišljenje nam je bitno
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar
Ostavi nam svoju preporuku i pomozi drugima da pronađu baš ono što im treba.
2 jušne žlice maslinovog ulja
2 veće ili 4 manje cikle
1 čajna žlica umeboshi octa
1 jušna žlica mirina
1 čajna žlica tamarija
2 jušne žlice kopra
2 čajne žlice kuzua
Prijavi se na newsletter i ostvari 10% popusta na sljedeću narudžbu!
Hvala na povjerenju. Poslali smo Vam e-mail s linkom, potvrdite ga klikom na link i predbilježeni ste. :)
bio&bio trgovine (22)
Pronađi nas na jednoj od lokacija diljem Hrvatske.
Od sada možeš naručiti sve željene proizvode putem weba te ih preuzeti i platiti u odabranoj, bilo kojoj bio&bio trgovini. Ovo je idealno kada imaš malo veći shopping za obaviti, a nemaš vremena pretraživati i istraživati. Sve će te već čekati spremno. :)
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar