Naruči putem weba te preuzmi i plati paket u odabranoj trgovini!
0800 246 246
3 (3) Podsjetnik (0)

(0)

Košarica (0)
Svi proizvodi
Početna Recepti Sjajna slatka cikla

Sjajna slatka cikla

Operite ciklu i narežite je na tanke ploškice. Na maslinovom ulju propirjajte ciklu s umeboshi octom dok ne postane sjajna. Dodajte vodu, samo da prekrije dno posude, smanjite vatru i poklopljeno pirjajte ciklu 20-ak minuta. Povremeno provjerite treba li dodati malo vode da ne zagori (to ovisi o jačini vatre). Dodajte tamari, mirin i kopar i kuhajte još 2-3 minute. U pola šalice vode (1 dl) razmutite kuzu pa umiješajte u ciklu. Ako je pregusto, dodajte još malo vode.

Na kraju po želji možete posuti s još malo svježeg kopra.

Recept i fotografija preuzeti iz knjige Prirodno bez glutena, Jadranka Boban Pejić, Zagreb, 2014.

Vrijeme pripreme 30 min
Složenost Jednostavna priprema
Sastojci 7 sastojaka

2 jušne žlice maslinovog ulja
2 veće ili 4 manje cikle
1 čajna žlica umeboshi octa
1 jušna žlica mirina
1 čajna žlica tamarija
2 jušne žlice kopra
2 čajne žlice kuzua 

Na vrh