Za ovu ukusnu i jednostavnu tortu sa sladoledom potreban je kalup za pite ili tortu cca 23 cm promjera. Predlažem da kalup svakako bude dublji, pa sukladno veličini kalupa treba prilagoditi količinu.
Obložiti kalup alufolijom a na samo dno staviti papir za pečenje (slijediti oblik kalupa).
Otopiti čokoladu na pari s organskim margarinom (bez trans masnih kiselina i spravljen bez upotrebe hidrogenizacije i esterifikacije) ili kako maslacem. Potom otopljenu smjesu polagano umiješati u ekspandirane žitarice "poppies" (rižine, zobene ili po želji) ili s grubo mljevenim orašidima.
Utisnuti smjesu u kalup i neka bude otprilike 1 cm debljine. Ohladiti u hladnjaku ili zamrzivaču dok smjesa ne otvrdne. Pažljivo odvojiti foliju i papir, a bazu koja je sada čvrsta kora, vratiti nazad u kalup i napuniti organskim sladoledom po želji. Zamrznuti sladolednu tortu i prije posluživanja ukrasiti čokoladom ili šlagom i bobičastim voćem. U slast!
250 g tamne čokolade
120 g bio margarina ili kako maslaca
Cca 150 g rižinih "poppies" ili poprženih, grubo usitnjenih orašida
4 šalice veganskog organskog sladoleda
Za dekoraciju:
Čokolada grubo nasjeckana ili naribana
Ili domaći šlag s bobičastim voćem
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar