Datum objave:
16.07.2014
- Za ovu ukusnu i jednostavnu tortu sa sladoledom potreban je kalup za pite ili tortu cca 23 cm promjera. Predlažem da kalup svakako bude dublji, pa sukladno veličini kalupa treba prilagoditi količinu.
- Obložiti kalup alufolijom a na samo dno staviti papir za pečenje (slijediti oblik kalupa).
- Otopiti čokoladu na pari s organskim margarinom (bez trans masnih kiselina i spravljen bez upotrebe hidrogenizacije i esterifikacije) ili kako maslacem. Potom otopljenu smjesu polagano umiješati u ekspandirane žitarice "poppies" (rižine, zobene ili po želji) ili s grubo mljevenim orašidima.
- Utisnuti smjesu u kalup i neka bude otprilike 1 cm debljine. Ohladiti u hladnjaku ili zamrzivaču dok smjesa ne otvrdne. Pažljivo odvojiti foliju i papir, a bazu koja je sada čvrsta kora, vratiti nazad u kalup i napuniti organskim sladoledom po želji. Zamrznuti sladolednu tortu i prije posluživanja ukrasiti čokoladom ili šlagom i bobičastim voćem.
- U slast!
- 250 g tamne čokolade
- 120 g bio margarina ili kakao maslaca
- Cca 150 g rižinih "poppies" ili poprženih, grubo usitnjenih orašida
- 4 šalice
Za dekoraciju:
- Čokolada grubo nasjeckana ili naribana
- Ili domaći šlag s bobičastim voćem
Komentar je uspješno dodan, te će biti prikazan nakon odobrenja administratora. Dodaj novi komentar